Gezocht: Creatieve partij voor energiebesparingsproject ‘de knop om’

Foto:

De gemeente Lingewaard wil graag een wijkproject opzetten op het gebied van huishoudelijke energiebesparing. Voor de uitvoering zoekt de gemeente Lingewaard een creatieve, kundige partij die binding heeft met de gemeente Lingewaard en over een goed netwerk in de gemeente Lingewaard beschikt.

Bij een gemiddeld huishouden kan naar schatting 10% energie worden bespaard met gedragsverandering en kleine ingrepen. Dat komt gemiddeld overeen met een besparing van 190 euro per jaar. Denk dan bijvoorbeeld aan bewust omgaan met het gebruik van apparaten, stand-by functies uitzetten, verwarming een graadje lager.

Het gaat in dit project niet om bouwtechnische maatregelen, zoals woningisolatie of zonnepanelen. Hiervoor heeft de gemeente het project Slim Lingewaard opgestart (zie www.slimlingewaard.nl).

Voor het project ‘de knop om’ zal één wijk in Lingewaard worden gekozen. Er wordt gedacht aan het werken met Energieambassadeurs. Dat zijn actieve bewoners die zich graag inzetten voor het project en de boodschap en de bedoeling ervan willen uitdragen in de wijk. De projectopzet is gebaseerd op het project ‘De knop om!’ van Agentschap NL.

De campagne loopt ten minste twee stookseizoenen achter elkaar, in dit geval zullen dat de seizoenen 2014 – 2015 en 2015 – 2016 zijn.

Het project heeft meerdere doelen:

  • Bewoners worden zich bewust van hun energieverbruik en kunnen zo tot 10% energie en dus geld besparen.
  • Bewoners hebben meer bewust contact met elkaar door dit project, zij doen dit ´samen´. Dat kan positief bijdragen aan de sociale cohesie en participatie in de wijk.
  • Het project draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om CO2 te besparen.

Voor de uitvoering van dit project zoekt de gemeente Lingewaard een creatieve, kundige partij die binding heeft met de gemeente Lingewaard en over een goed netwerk in de gemeente Lingewaard beschikt.

Denkt u deze partij te zijn, stuur tot 6 mei 2014 een e-mail met een korte motivatie en informatie over uw organisatie naar de duurzaamheidscoördinator van de gemeente Lingewaard  mevrouw Maria Hage, [email protected].

De gemeente zal vervolgens drie partijen selecteren die een offerteverzoek zullen ontvangen. Hebt u nog vragen, dan kunt u deze ook richten aan mevrouw Hage, bereikbaar onder (026) 3260442.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen