Nieuwe aanvraag tot 1 miljoen euro voor het verplaatsen van glastuinbouw

Foto:

Vanaf 1 juni kunnen glastuinbouwbedrijven weer aanvragen indienen voor een provinciale bijdrage bij het verplaatsen van glas. Hoe groter het aantal vierkante meters glas dat wordt verplaatst naar een glastuinbouwconcentratiegebied, hoe groter de kans op een bijdrage.

Per aanvrager kan maximaal een miljoen euro worden aangevraagd. Hiermee draagt Gelderland bij aan het saneren van de glastuinbouwbedrijven in Gelderland.

Toekomstbestendig
Verantwoordelijk gedeputeerde Jan Jacob van Dijk: ‘Deze verplaatsingsregeling zorgt voor toekomstbestendige, duurzame bedrijven. Het concentreren van bedrijven levert schaalvoordelen op voor transport, logistiek en de verkeersontsluiting. Bovendien maakt het collectieve energiesystemen mogelijk. Daarnaast dragen we bij aan een mooier landschap, omdat we oude kassen opruimen die niet meer in gebruik zijn.’

Tweede keer
Gelderland maakt voor de tweede keer gebruik van een tender met een vaste openstellingstermijn. In totaal is er nu voor deze tender 4.400.000 euro beschikbaar. Aanvragen kan van 1 juni tot en met 30 juni 2014.

Bron: Provincie Gelderland

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen