Creatieve ondernemer krijgt steun in de rug

Foto:

De provincie Gelderland stimuleert Gelderse ondernemers en ondernemerschap. Creatieve ondernemers nemen daar een aparte plaats in, omdat zij juist de innovatieve ideeën hebben, maar het kapitaal ontberen om deze verder te ontwikkelen naar een marktaanbod. De provincie vindt het belangrijk de ondernemers in juist deze sector te ondersteunen en doet dit onder andere met de nieuwe subsidieregeling ‘Collectief onderzoek/creatieve sector’. De regeling loopt van 1 juli tot en met 30 september 2014.

Veel nieuwe ideeën ontstaan vanuit maatschappelijke vraagstukken en dragen ertoe bij deze op te lossen. Een creatief ondernemer is vaak niet in staat de lead te nemen, omdat veelal het benodigde kapitaal ontbreekt om een idee uit te werken tot een bruikbaar prototype of blauwdruk waarmee een andere ondernemer benaderd kan worden hiervoor een marktvraag te creëren. De subsidieregeling is in het leven geroepen om deze lacune weg te nemen. Per aanvraag wordt maximaal 50.000 euro subsidie verstrekt. Voor de regeling is 400.000 euro beschikbaar gesteld.

Wilt u als ondernemer uit de creatieve sector een marktvraag creëren met een innovatief product, proces of dienst ? Dan faciliteert de Provincie de activiteiten om tot een eerste prototype voor een product of blauwdruk voor een proces te komen.

Vanaf 1 juli tot en met 30 september 2014 kunnen ondernemers uit de creatieve sector in samenwerking met een ondernemer uit een andere branche of sector met subsidie van de provincie aan de slag met experimentele ontwikkeling. Het gaat bij experimentele ontwikkeling met name om de conceptuele formulering en het ontwerp van een alternatief product of dienst. Hetzelfde geldt voor de ontwikkeling van commercieel bruikbare prototypes, indien het prototype het commerciële eindproduct is en de productie ervan te duur voor alleen demonstratiedoeleinden.

Aanvraag indienen

Vanaf 1 juli 2014 kunnen creatieve ondernemers met een idee een aanvraag voor subsidie indienen. De eerste ronde voor aanvragen loopt tot en met 30 september 2014. Mogelijk volgt nog een tweede ronde. Meer informatie en ondersteuning bij het invullen van de aanvraag is te krijgen via de helpdesk, contactpersoon [email protected].

Bijeenkomst

Op 11 juli 2014 organiseert de provincie een eerste informatiebijeenkomst over deze regeling. Aanmelden is mogelijk door te mailen naar [email protected].

Bron: www.gelderland.nl

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen