Waardwonen viert start wijkvernieuwing Van Kleefstraat e.o. Huissen

Foto:

HUISSEN – Op maandag 6 oktober 2014 heeft Waardwonen de start bouw van 17 eengezinswoningen en 37 appartementen in fase I van de omvangrijke herstructurering van het gebied Van Kleefstraat en omgeving in Huissen feestelijk gevierd. Een project waarin Waardwonen ruim 20 miljoen euro investeert. Wethouder Johan Sluiter van de gemeente Lingewaard en directeur-bestuurder Wim Muilenburg van Driestroom hebben samen met directeur-bestuurder Sije Holwerda van Waardwonen beton gestort voor de fundering. 

Het herstructureringsproject is in twee fasen opgedeeld. De bouw van fase I bestaat uit 17 eengezinswoningen en 37 appartementen. In fase II worden 21 eengezinswoningen en 37 appartementen gebouwd.

De bouw van fase II start hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2015. Waardwonen speelt met de nieuwbouw in op de behoefte aan eigentijdse duurzame levensloopbestendige eengezinswoningen en appartementen. 

In fase II van het project worden door zorgpartij Driestroom in een deel van het appartementencomplex mensen die begeleiding bij het wonen nodig hebben gehuisvest. Tevens worden 18 studio’s gerealiseerd voor mensen met een beperking. Ook zij worden begeleid bij het wonen door Driestroom. Een mooi voorbeeld van het integreren van mensen met een beperking in de Van Kleefstraat en omgeving. Waardwonen is trots dat zij samen met Driestroom haar maatschappelijke taak, ondanks de door de overheid opgelegde (verhuurders)heffingen, in de wijk vorm kan geven. 

Tegen de landelijke stroom in, investeert Waardwonen ruim 20 miljoen euro in dit project en zal de corporatie haar investeringsopgave kunnen realiseren. Daarmee geeft Waardwonen een enorme impuls aan de wijkvernieuwing, kwaliteit van haar woningbezit, de omgeving en duurzaamheid. 

Foto: Directeur-bestuurders Holwerda (links) en Muilenberg (midden) en wethouder Sluiter (rechts)

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen