Hier groeit iets moois

Foto:

LINGEWAARD – De tuinbouw is belangrijk voor onze regio. Na jaren van onstuimige groei, worden ondernemers nu geconfronteerd met uitdagingen. De gemeente Lingewaard wil de ontwikkeling van het tuinbouwcluster een impuls geven.

De uitdagingen komen grotendeels voort uit de economische recessie, maar er zijn ook structurele veranderingen. Landen binnen en buiten Europa ontpoppen zich tot geduchte concurrenten. De gevolgen daarvan zijn ook in Lingewaard te merken. Ondernemers hebben het moeilijk. De herstructurering van het bestaande tuinbouwgebied Huissen-Angeren verloopt daardoor traag, net als de gronduitgifte in Bergerden en op het Agropark. Samen vormen die gebieden het Tuinbouwcluster Lingewaard.

De gemeente Lingewaard wil de ontwikkeling van het tuinbouwcluster een impuls geven. Wij zijn daarom Hier groeit iets moois gestart. Doel is het gebied te neer te zetten als perfecte vestigingsplek voor bestaande en nieuwe bedrijven.

Maar wat zijn de groeisectoren waarop wij ons moeten richten? Alleen ondernemers kunnen die vraag beantwoorden. Wij leggen hen daarom vier mogelijke ontwikkelingsrichtingen voor: Most competitive place, Circular economy, Feed the hungry region (Local for Local) en The Valleys Production Lab. Hun respons op deze voorstellen zal mede de nieuwe ontwikkelingsstrategie bepalen.

Uw reactie?

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u reageren op een van onze proposities? Kijk dan op www.hiergroeitietsmoois.org. Ons digitale platform is vanaf 2 december online. Heeft u vragen, dan kunt u ook direct contact opnemen met Wouter Groote (06-21583588, [email protected]).

De gemeente Lingewaard werkt in het tuinbouwcluster samen met de gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen