Politie wint prijs met website tegen gijzelsoftware

Foto: Politie.nl

Driebergen – Nog geen jaar geleden was het Team High Tech Crime (THTC) van de Nederlandse Politie een van de initiatiefnemers achter de website Nomoreransom.org. Gisteren viel dit platform in de prijzen op een ceremonie voor de top van wereldwijde cybersecuritybedrijven.

Het Team High Tech Crime (THTC) heeft 6 juni in Londen namens de Nederlandse Politie de “Editors Choice Award 2017” van het magazine FC Security in ontvangst genomen. Deze prestigieuze cybersecurity award werd uitgereikt aan de Nederlandse Politie, Europol en cybersecuritybedrijven Intel Security en Kaspersky Labs. Samen hebben zij No More Ransom opgezet, een internetplatform dat een antwoord is op de dreiging van zogenaamde crypto-ransomware, gijzelingssoftware die data op computersystemen van bedrijven en particulieren versleutelt.

De website No More Ransom is opgezet om aan de ene kant het publiek te informeren over de gevaren van ransomware en aan de andere kant om particulieren en bedrijven te helpen hun data terug te krijgen. Het online platform omvat momenteel 50 decryptieprogramma’s waarmee gijzelingssoftware onschadelijk kan worden gemaakt. Hiermee zijn al meer dan 75.000 slachtoffers over de hele wereld geholpen.

Reacties