Hartverwarmende actie Politie Nijmegen

Foto: Politie Nijmegen- Facebook

Dat hulpverlening geen gemeente-grenzen kent blijkt wel uit de bijdrage die de politie Nijmegen-Zuid afgelopen vrijdag leverde door chronisch zieken kinderen een mooie dag te bezorgen in de Amsterdamse dierentuin Artis.

De bijdrage was onderdeel van de actie van Stichting KinderBeestFeest die dit al 18 keer heeft georganiseerd samen met Natura ARTIS Magistra, de Gemeente Amsterdam en diverse hulpdiensten waar onder andere de Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, Defensie, de Reddingsbrigade en Rode Kruis vrijwillig aan meewerken.

Vanuit Nijmegen werd door een betrokken collega, al voor de tweede keer, meegedaan met deze actie. Kinderen die vanwege hun specialistische ziektebeeld in een ziekenhuis nabij de randstad verblijven werden vandaaruit naar Artis gebracht. Maar ook kinderen die bijvoorbeeld in Brabant in een ziekenhuis verblijven, of Ede en Harderwijk, werden keurig opgehaald en weer thuis gebracht.

De vele reacties op Facebook geven aan hoe deze actie door de inwoners en volgers van de politie Nijmegen-Zuid werd gewaardeerd.

Reacties