112

Echtpaar uit Bemmel cel in voor grootschalige drugsproductie

Foto: Rechtbank

De rechtbank veroordeelt een echtpaar uit Bemmel voor het aanwezig hebben van grote hoeveelheden drugs, een hennepkwekerij en wapens en het illegaal afnemen van stroom en gas. Het echtpaar krijgt een gevangenisstraf van negen maanden.

Daarbij moeten zij een geldboete van €40.000 betalen.

Drugs en wapens lagen verspreid

Nadat op het terrein van het echtpaar in juni 2018 een schietincident plaatsvond tussen (half)broers, deed de politie nader onderzoek. Op het gehele terrein lagen drugs en wapens verspreid. Er lag ruim 75 kilo aan hennep/hasj en er is een hennepkwekerij aangetroffen. Op het terrein vond het gehele productieproces van het kweken, drogen en het knippen van hennepplanten plaats. Men hield daarbij kennelijk rekening met de mogelijkheid het doelwit te worden van andere criminelen die uit waren op geld en/of de hennep. Zo waren er zogenoemde saferooms en camerabeveiliging aangebracht. Daarbij lag er in het bijzonder op de slaapkamer van het echtpaar een zo goed als gebruiksklaar vuurwapen binnen handbereik.

Onvoorwaardelijke celstraf

De rechtbank oordeelt dat de door de officier van justitie geëiste straf (een voorwaardelijke gevangenisstraf gecombineerd met een taakstraf en een geldboete) onvoldoende recht doet aan de omvang en ernst van deze zaak. Volgens de rechtbank zou, naast een geldboete, een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden passend zijn. De rechtbank houdt rekening met de overschrijding van de redelijke termijn en legt daarom een gevangenisstraf van negen maanden op.

Geldboete

In de schuur is in totaal €80.000 aan contant geld gevonden met onder andere briefjes van €100 en €200. De rechtbank gaat ervan uit dat dit geld afkomstig is van de criminele handel van het echtpaar. Omdat dergelijke misdaad niet mag lonen, legt de rechtbank aan zowel de man als de vrouw een geldboete op van €40.000.

Reacties

Cookieinstellingen