Vijftig plus en geen baan? Het ligt echt niet aan u!

Foto: pixabay

De economie trekt aan, de banenmotor is weer op gang gekomen. Dag thuiszitten wegens de crisis, hallo vakantieperiode! Maar wat merk je als werkloze 50 plusser van al jouw inspanningen?

Sollicitatiebrief als schilderij

Op landelijk niveau is een profvoetballer aangetrokken als ambassadeur voor de banen zoekende 50-plussers, John de Wolf. Het uithoudingsvermogen van een profvoetballer is inderdaad nodig want menig 50-plusser schrijft of mailt tientallen sollicitaties per week. Iedere relevante vacature wordt uitgebreid bestudeert, achtergrondinformatie erbij gezocht en een concept motivatiebrief geschreven. De brief wordt zorgvuldig nagelezen en aan de slimste koppen van de familie en kennissenkring ter beoordeling voorgelegd. Iedere sollicitatiebrief is een schilderij met niet alleen het levensverhaal van de sollicitant, maar ook de emotie van iemand die dolgraag weer mee doet in de maatschappij.

Wachten

Daarna komt het wachten, en wanneer het tellen van de weken zonder baan, is over gegaan in het tellen van maanden, groeit de frustratie van de lage succes score. Vaak is een ontvangstbevestiging al reden tot gejuich. Maar daarna volgt te vaak stilte of weer een afwijzing voor die baan.

U wordt niet begrepen

De frustratie komt pas goed naar boven borrelen wanneer de met zorg samengestelde motivatiebrief kennelijk geheel onbegrepen wordt door de ontvanger. De personeelsfunctionaris schrijft u dan dat u niet in het profiel past, of dat andere kandidaten passender waren. Met andere woorden u bent gewogen en te licht bevonden door iemand die het kan weten. Waarom heb je zo’n persoon nou niet in de familie?

Uw brief wordt slechts gescand

Echter, niet u maar de poortwachter naar de schappen met banen, die personeelsfunctionaris, zou u in zijn of haar familie moeten wensen. Want de tijd die genomen wordt voor de beoordeling van uw brief is slechts een fractie van de tijd die u eraan gewerkt heeft. Uw zorgvuldig gecreëerde schilderij wordt slechts gescand. Uw Curriculum Vitae kan nog zo overtuigend zijn, wanneer de beoordelaar van de brief niet verder komt dan het vergelijken van de bijvoorbeeld of de familienaam voorkomt in het systeem, is alles voor niets geweest. En wanneer rekent het CBS nu eens uit wat dat de maatschappij kost? Deskundigen op de bank gehouden door gebrekkige selectieprocedures.

“Zo leidt een sollicitatie met pasfoto van een man met baardje tot een afwijzing omdat mevrouw al eerder op diezelfde functie had gesolliciteerd.”

De tijd ontbrak om de brief te lezen of het Curriculum Vitae te bestuderen, puur een selectie op familienaam volstaat.

Ervaring

Nederland vergrijst en daarmee het arbeidspotentieel. We blijven langer fit dus mogen we ook langer doorwerken. Afgezien van de krapte op de vrijwilligersmarkt die zo gecreëerd wordt, vraagt dit ook een arbeidsmarkt die daarop inspeelt. Gelukkig komen er steeds vaker banen voor mensen met ervaring. Dus gebruikt u uw ervaring, u strooit ermee in de motivatiebrief en laat zien hoe u problemen niet alleen kunt oplossen, maar beter nog voorkomen.

“Het reageren op een functie van een ervaren financiële medewerker leidde tot een uitnodiging voor een gesprek. Dit is een gebeurtenis die meer verdient dan gejuich, dus dan kunnen de flessen champagne gaan knallen.
Goed gesprek, de ervaring komt goed van pas, het is een jong bedrijf dat ontzettend groeit dus u kunt voor de juiste balans zorgen. Na twee dagen volgt de teleurstelling, er is toch gekozen voor iemand die het vak nog moet leren.”

Ligt dit aan u, was u niet passend voor de functie? Nee. Bij het vaststellen van de functie is onvoldoende nagedacht. Er is minder tijd genomen voor het beschrijven van de vacature dan u voor het schrijven van uw sollicitatiebrief.

Focus op de eerste 140 tekens

Realiseer u dus goed dat de afwijzingsbrief voor een baan vaak meer zegt over het niet passend zijn van degene die uw mail als eerste leest dan van u als sollicitant. Focus uw aandacht op de eerste 140 tekens van uw sollicitatie. Deze tip staat onder aan dit schrijven, omdat ik weet dat u nog wel zolang doorleest en de meeste personeelsfunctionarissen niet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen