Een luisterend oor bij je thuis

Foto: pixabay

Wie heeft er geen behoefte om zijn of haar verhaal te vertellen. Iemand die naar je luistert, zonder direct met zijn eigen verhaal te komen. In Lingewaard en Over Betuwe is er sinds kort zo’n luisterend oor.

Tijdens de koffie na afloop van de kerkdienst, of in het verzorgingstehuis er zijn altijd veel mensen met een verhaal. Vrolijke verhalen, verdrietig of niet gemakkelijke verhalen, maar al die verhalen hebben het recht om gehoord te worden. En soms zit je gewoon thuis en is er niemand die komt luisteren. Stefan Franken wil graag komen luisteren en samen het gesprek voeren.

Luisterend oor

Vaak willen mensen die met elkaar in gesprek zijn hun eigen verhaal vertellen. Dan zijn er twee vertellers en geen luisteraars. Dat is jammer want dan is er te weinig ruimte om echt naar het verhaal van de ander te luisteren. Men is immers al gauw bezig zijn reactie te formuleren in plaats van door te vragen bij de verteller. Dat kan anders dacht Stefan. “Ook bij de voorbereiding van artikelen voor Lingewaard.nieuws bijvoorbeeld kom ik vaak in contact met mensen die een mooi verhaal te vertellen hebben, maar dat niet in de krant willen hebben. Dat hoeft ook niet maar nu is het mogelijk om toch met iemand je verhaal te kunnen delen”.

De regie is bij de verteller

Niet over je laten praten maar samen met elkaar praten over het onderwerp dat jou als de verteller bezighoudt. Dat kan tijdens een kopje koffie, maar ook terwijl kleine klusjes worden opgeknapt of de vaat wordt gedaan. Maar ook je laten voorlezen behoort tot de mogelijkheden. De regie is geheel bij de verteller en gezelligheid staat voorop.
Een kleine vergoeding van 15 euro per halfuur, voorkomt dat het een gunst is. Men hoeft zich dus niet schuldig te voelen. En elke verhaal blijft zo binnen de vier muren van je huis.

Meer weten: Stefan Franken of Facebook Pagina Luisterend Oor

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen