Webinars: Senioren, maak het ze niet te makkelijk

Foto:

Vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de campagne senioren en veiligheid al in september plaatsgevonden. Onder de slogan Maak het ze niet te makkelijk word weer in april aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden.

Er zijn nu een aantal webinars om senioren bewust te maken en handelingsperspectief te bieden in wat ze zelf kunnen doen om slachtofferschap te voorkomen zijn. Die zijn gepresenteerd door Catharine Keyl. De kijkers thuis kunnen vragen stellen.

Agenda

  • Start van de Senioren en Veiligheidsmaand op 1 april.
  • Op 7 april tekende minister Grapperhaus een convenant met de verschillende ouderenbonden, de politie en het CCV (het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) om gezamenlijk te werken aan het verhogen van de weerbaarheid van senioren tegen de verschillende vormen van criminaliteit.
  • Op 8 april om 10.30 uur was er een informatie webinar bestemd voor de vrijwilligers en consultants van de ouderenbonden. Hiervoor is een brochure ontwikkeld die handvatten biedt om de senioren van juiste en eenduidige informatie te voorzien.
  • Op 15 april om 10.30 uur is er een webinar waarin er kort wordt teruggekeken naar de verschillende vormen van criminaliteit die in september tijdens de webinars zijn besproken. In het tweede deel van het webinar wordt het fenomeen spoofing besproken en toegelicht. Onder de knop spoofing vind je het nieuwe informatiefilmpje over dit onderwerp met Kees Hulst wederom in de hoofdrol.
  • Op 22 april om 10.30 uur een webinar waarin de online veiligheid uitgebreid besproken zal worden. Tijdens dit webinar komen er vele tips voorbij waardoor men zich veilig in de digitale wereld kan begeven.

Webinars

Klik hier om op 8, 15 en 22 april de webinars te volgen.
Net als in september zal Catharine Keyl de presentatie op zich nemen van de webinars en kunnen de kijkers thuis vragen stellen.
Kijk de webinars uit september 2020 hier terug.

Flyer

Tot slot is er een flyer gemaakt waarin alle onderwerpen toegelicht worden en waarbij tips worden gegeven om te voorkomen dat senioren slachtoffer worden van deze vormen van oplichting. Knip de tips uit en leg deze naast de computer.

Documenten

Vrijwilligersbrochure Senioren en Veiligheid

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona levert nieuwe …

Brochure | 02-04-2021

Flyer Online veiligheid

In deze flyer wordt het onderwerp online veiligheid toegelicht en worden tips gegeven om te voorkomen dat senioren slachtoffer …

Brochure | 02-04-2021

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen