Wat te regelen na de diagnose dementie? Belangrijke beslissingen voor later

Foto: Pixabay

Als je een diagnose dementie hebt, is het belangrijk om zo lang mogelijk zelf te bepalen wat er met jou gebeurt. Keuzes en beslissingen vastleggen geeft zekerheid.

Maar welke wensen en zaken kun je het beste tijdig vastleggen? Alzheimer Café Arnhem en omstreken zoekt het voor jou uit. De tips die de gastsprekers, notaris en kandidaat-notaris van het Alzheimer Café Arnhem ( #ACArnhemLive) in de online lezing op 20 april om 19.00 uur geven kunnen hierbij helpen.

Vooraf opgeven is noodzakelijk.

Wie behartigt jouw belangen?

Dementie vermindert het vermogen om eigen wensen kenbaar te maken. Als je dementie hebt, kun je op een bepaald moment jouw belangen niet meer zelf behartigen. Welke rechten heb je dan? Wie behartigt jouw belangen? En welke rechten hebben jouw vertegenwoordigers? Wat moet er geregeld worden? Hoe leg je vast wie er voor jouw naaste zorgt als je dat niet meer kan? Geldt de bankvolmacht ook na overlijden?

Wilsbekwaam en wilsonbekwaam

Wat is wilsbekwaam en wilsonbekwaam? Wat zijn volmachten en welke zijn er zoal? Het belang van toezicht op een volmacht, een wilsverklaring, een testament, levenstestament, zorgbeslissingen en mentor, bewindvoerder of curator. Alzheimer Café Arnhem laat het allemaal op een heldere manier de revue passeren.

Jij bent er toch ook bij op dinsdag 20 april aanstaande?

Vraag de link aan via het mailadres: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen