RKSV Driel neemt drastische maatregelen

Foto: onecamcctv

Na twee inbraken in nog geen drie weken tijd, besluit de Overbetuwe Voetbalclub RKSV tot drastische maatregelen in de strijd tegen meer inbraken.

De club brengt op korte termijn zowel bewakingscamera’s aan als schrikverlichting op de kantine- en kleedaccommodatie.

“We moeten wel, legt voorzitter Frans Esser van RKSV uit. “Al is het maar vanwege de verzekeringskosten. Na elke inbraak wordt ons eigen risico groter. Dat geld kunnen we beter steken in preventie. Zo heb je lange tijd geen last van inbraak en zo ben je in een paar weken tijd twee keer de klos.”

Reparatiekosten

Elke inbraak kost voetbalclub RKSV sowieso geld. Vooral aan reparatiekosten. “De schade was beide keren hoger dan de buit”, zegt Esser. ,”Er valt valt ook weinig te halen hier. Geld laten we hier zelden achter en waardevolle spullen, zoals de televisie en geluidsapparatuur is vergrendeld of zit achter slot.”

Bewakingscamera’s en buitenverlichting voorzien van bewegingsmelders moeten herhaling dus zien te voorkomen. Heel veel meer maatregelen zegt Frans Essers niet meer te kunnen bedenken. “Over dit soort zaken spreken we als bestuur ook geregeld met andere voetbalclubs, zoals in Elst, Heteren of Angeren. Je kunt van elkaar leren. Zo hebben we de sloten hier op het sportpark al veranderd. Je kunt ook alle ramen van tralies voorzien, maar dat is voor een club als de onze, met net 600 leden niet te betalen.”

Alarm

Van een alarm is de voetbalclub al voorzien. “Maar daar laat niet iedereen zich door afschrikken. Dergelijke gasten slaan razendsnel hun slag en maken zich over de sloot naast de voetbalvelden uit de voeten.”

Opgericht in 1945

RKSV Driel is 19 oktober 1945 opgericht. De kleuren van onze vereniging zijn een eerbetoon aan de Poolse parachutisten die in de tweede wereldoorlog in de Betuwe – en in het bijzonder in Driel – hebben gevochten voor de bevrijding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen