HAN-studenten bedenken bananenspel tegen uitgaansgeweld

Foto:

Communicatiestudenten Thijs van Meegen en Bram Janssen bedachten een spel om uitgaansgeweld in de stad tegen te gaan: de Banaan van de Maand. Zo willen ze een positieve draai geven aan irritatiepunten tijdens het uitgaansleven.

Het doel van het Banaan van de Maand spel is het verminderen van uitgaansgeweld (in de stad Nijmegen) door uitgaan voor iedereen leuker te maken, aldus Bram en Thijs. “Ons initiatief heeft als doel om een positieve draai te geven aan irritatiepunten in het uitgaansleven door middel van humor, competitie en beloningen.”

Positieve draai

Uitgaansgeweld in de stad is een blijvend probleem, aldus de beide studenten. “Volgens een onderzoek van het CCV leiden irritaties in kroegen tot ruzies in kroegen en op straat. Dat zette ons aan het denken. We besloten om  een studieproject te gebruiken om te proberen het uitgaansgeweld te verminderen. Dit willen wij doen door een positieve draai te geven aan irritatiepunten tijdens het uitgaansleven.”
Ze geven voorbeelden van irritatiepunten: “Ben jij altijd de pisang van jouw vriendengroep; elleboogstootjes in je rug, drank over je nieuwe shirt of iemand die ruzie bij je uitlokt? Voel jij de irritatie al opborrelen? Zonde, want deze irritaties hoeven jouw avondje uit niet te verpesten. Hiervoor hebben wij dit spel bedacht: De Banaan van de Maand. Hiermee zet je deze negatieve situaties om tot een positieve ervaring met het Banaan van de Maand spel.”

Houd het uitgaansleven leuk

Hoe werkt het Banaan van de Maand spel? Thijs en Bram: “Met het Banaan van de Maand spel spaar je Bananenpunten voor irritaties tijdens het uitgaan. Zo krijg je bijvoorbeeld drie punten wanneer je een drankje over je heen krijgt en vijf punten wanneer iemand ruzie bij jou uitlokt. Maar wat kan je nu met deze punten? Als je het spel speelt met je vrienden krijgt de Banaan van de Maand, degene met de meeste Bananenpunten, van zijn vriendengroep een fles Pisang Ambon cadeau. En zo zet je dus irritatiepunten om tot iets positiefs! Speel jij mee?”

Bananen sparen

Wil jij ook een steentje bijdragen aan het verminderen van uitgaansgeweld in de stad? Ga dan uit en spaar voor Bananenpunten samen met je vrienden! Meer informatie vind je op https://www.instagram.com/uitgaansbanaan/.
bananenspel

Reacties

Cookieinstellingen