Warm nieuws uit OLV Tenhemelopneming

Foto: Jan Wannet

De afgelopen maanden waren de diensten in de kerk OLV Tenhemelopneming Huissen Stad, ondanks de inspirerende woorden, onaangenaam koud door een defect aan de verwarming. Aan het Bisdom is gevraagd om een nieuwe verwarming aan te mogen schaffen. En afscheidsdiensten blijven mogelijk in de voormalige kerken.

Fusie nauwelijks gevolgen parochianen

Met het oog op het teruglopend kerkbezoek, het steeds moeilijker invullen van vacatures in besturen, locatieraden en pastoraatgroepen, de pensionering van twee pastores en de financiƫle vooruitzichten hebben de besturen van de Benedictusparochie en de parochie De Levensbron besloten om per 1 januari 2018 te gaan fuseren. Voor parochianen zal deze fusie nauwelijks gevolgen hebben, zo blijven de kerken in Huissen Stad en Haalderen open.

Vitrine in kerk met liturgisch vaatwerk

In de kerk OLV Tenhemelopneming te Huissen stad zal een vitrine worden ingericht waarin monstransen, cibories, kelken en ander liturgisch vaatwerk uit de kerken die aan de eredienst worden onttrokken, kunnen worden geplaatst. Daarmee kan iedere kerkbezoeker deze waardevolle kerkelijke artikelen blijven zien.
De afgebeelde monstrans uit 1951 heeft een ronde tentvormige voet met gedreven voorstelling van twee herten zich lavend bij de levensbron. In het ronde ostensorium een lunula geflankeerd door een geknielde engel in aanbidding. Rondom in halfronde velden van email de vier evangelisten waartussen musicerende engelen. Als bekroning een kruisje met vijf halfedelstenen

Kerkgebouwen

De kerk in Haalderen is toe aan groot onderhoud, een werkgroep heeft plannen ontwikkeld om het geld van buitenaf in te zamelen.
De kerk van Huissen-Zand zal zeer binnenkort worden overgedragen aan de Stichting Kerk Huissen-Zand en voor de kerk in Gendt lijken de woningbouwplannen steeds serieuzer te worden.
Aan het bisdom is toestemming gevraagd voor nieuwe verwarming in de kerk te Huissen, omdat herstel van de oude buitengewoon duur is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen