De helden van RKHVV

Foto: Lingewaard Nieuws

Plasticbekers op de grond en op de houten bank. Lege drinkflessen liggen eenzaam op de vloer van de kleedkamer. Ze hebben hun nut vervuld voor de gebruiker en blijven alleen achter. Hoe kan het dat bij de volgende wedstrijd de kleedkamer toch weer schoon en fris is? Dat lukt alleen met ware helden!

Piet en Nol zijn dergelijke helden bij RKHVV, samen met hun collega’s en sinds deze zaterdag versterkt met Subhi, Fadel, Ahmad en Mahmoud.

Schoonmaken nadat de laatste speler vertrokken is

Een vast schema kennen ze niet, want ze zijn bij het schoonmaken afhankelijk wanneer de laatste speler de kleedkamer verlaat. En dat kan nog weleens lang na de afloop van de wedstrijd zijn, want de warmte van de kantine is aantrekkelijker dan die koude douche na afloop.

Gewapend met zwabber en schoonmaakartikelen wordt de kleedkamer betreden, eerst kloppen want ze willen niemand verrassen. Uitzonderingen daargelaten zijn de meeste teams redelijk consequent in hun gedrag. Hoewel het hele spel bestaat uit het nauwkeurig op een doel mikken, blijkt deze vaardigheid niet te gelden voor de kleedkamer. De plastic bekers belanden naast de supergrote vuilnisbakken en lege flessen liggen in de corner.

Toekomstige generatie niet voor het hoofd stoten

Waar de spelers geen oog meer voor hebben, wordt voortvarend en zonder schroom opgepakt door de echte helden. Piet en zijn mensen bukken, vegen, ruimen en scoren uiteindelijk alles in de vuilnisbak. Indien mogelijk wordt, met gepaste beleefdheid, de uitbundige spelers gewezen op de mogelijkheden om de afvalbakken te gebruiken. Vooral beleefd, want ze willen de toekomstige generatie toch vooral niet voor het hoofd stoten.

Zwerfafval

Subhi, Fadel, Ahmad en Mahmoud zijn dankbaar voor deze kans om mee te doen. Ze leren zo onze normen en waarden kennen en hun woordenschat is sinds deze zaterdag weer een woord rijker, zwerfafval!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen