Een Helper voor altijd, je moet ze alleen zien

Foto: Lingewaard nieuws

Hoe heerlijk is het om een nieuw idee te hebben, een nieuw plan en dat tot uitvoering te brengen? De energie klotst dan gewoon over de plinten. Maar hoe vaak gebeurt het niet, dat na een tijdje, de klad erin komt? Geef je dan op of waar haal je de inspiratie vandaan om verder te gaan?

Preek

Vandaag op de 6e zondag van Pasen stond de preek van pastor Hulleman, in Huissen Stad, in het teken van de eerste kerkgangers. Een prachtig project om op te zetten, maar wat wanneer het eerste vuur gedoofd is? Wanneer het nieuwe eraf is en er geen leiding lijkt te zijn. Zoek dan nog maar eens de mensen om het project gaande te houden. Dat is 2000 jaar geleden gelukt, maar kijk eens naar de huidige tijd, met teruglopend kerkbezoek en kerkgebouwen die moeten sluiten? Waar haal je dan het enthousiasme vandaan om door te gaan?

Bewonersbijeenkomst Zilverkamp

Hoewel de Pastor afgelopen woensdag niet aanwezig was geweest bij de bijeenkomst van wijkbewoners van de Zilverkamp te Huissen, kon de preek heel goed daar betrekking op hebben. De bewoners van de Zilverkamp, zeker die van het eerste uur, hadden al zoveel mooie plannen gehoord over de aanpak van hun wijk. Hun wijk die ooit bussen trok uit heel Nederland om te zien hoe het moest! En iedere keer waren zij weer vol goede moed gele stickers komen plakken in de Brink, met hun beste ideeën voor hun buurt.

Maar iedere keer weer was er die teleurstelling, belofte op belofte werd niet nagekomen. Geen geld, geen draagvlak of gewoon niet mogelijk volgens de regeltjes. Het enthousiasme van het eerste uur sijpelde weg.

Hendriete

Maar het mooie is, zowel bij de bijeenkomst van de bewoners, als vandaag in de kerk, dat er altijd mensen zijn die toch weer dat vuur bij anderen weten aan te wakkeren. Die de anderen weten te begeesteren. In de Zilverkamp zijn dat de wijkplatforms en al die andere mensen die toch maar weer hun vrije avond opofferen om van hun buurt weer opnieuw de mooiste van Nederland te maken. Vandaag in de kerk in Huissen Stad was dat Hendriete, die eerst tijdens de dienst de drie misdienaars coachte en nog voor het aflopen van de viering vliegensvlug koffie ging zetten. Zodat op tijd de kerkgangers hun vertrouwde ontmoetingen, onder het genot van koffie met een koekje, konden hebben.

Eerste Communie Viering Haalderen

In Haalderen had de tweede groep communicantjes hun speciale dag. Zeker weten dat er tussen deze 25 Eerste Communicantjes van vandaag ook veel zitten die het vuur blijven aanwakkeren bij ons allemaal.

Raf Balvers, Richard Darwich, Marit Dekker, Femke Evers, Ties Helsen, Sarah Janssen, Josje Kempers, Ashley Kersten, Jet Klomp, Sil Klomp, Norah van Luenen, Casper Meijer, Sophie, Milder, Jari Netten, Sander Nijenhuis, Koen Peters, Pim Peters, Sam Peters, Isabel Peters, Mila Rasing, Fenne Roelofs, Romé Rutgers, Sarah Tates en Lieke Visser.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen