Viering PKN Huissen aanstaande zondag: ondersteuning inzet voor vrede

Boomgaard Tent of Nations
Boomgaard Tent of Nations
Foto: PKN Huissen

Op zondag 1 augustus om 10.00 gaat ds. Jac Franken voor in de Protestantse Gemeente Huissen. Wil je de viering bijwonen? Mail naar [email protected] of vier online mee via kerkdienstgemist.nl.

Op vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur is de kerk open. Even stil zijn, een kaars aansteken of voor de gezelligheid. Er is koffie/thee en aandacht, welkom.

Brandstichting in je boomgaard

Het zal je maar gebeuren: brandstichting in je boomgaard. Door sterke wind en droogte greep het vuur snel om zich heen. Meer dan duizend olijfbomen, amandelbomen en wijnranken zijn verwoest en honderden bomen zwaar beschadigd. Dit overkwam de familie Nassar afgelopen mei. De Palestijns-christelijke familie heeft een boerderij, genaamd ‘Tent of Nations’ in Bethlehem, Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever in Israël. Ondanks de moeilijke omstandigheden en de voortdurende dreiging van landonteigening, zet de familie Nassar zich op een geweldloze en zeer creatieve manier in onder het motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’.

Ondersteuning inzet voor vrede

De diaconie ondersteunt mensen die zich inzetten voor recht en vrede. Het werk op de boerderij ‘Tent of Nations’ heeft onze bijzondere belangstelling. We dragen als diaconie financieel bij aan de geleden schade door het sponsoren van nieuwe bomen zodat de boomgaard opnieuw aangeplant kan worden. Indirect willen we uiting geven aan onze betrokkenheid bij het geweldloze verzet van de werkers op deze boerderij. We dragen bij aan de hoop dat er wereldwijd mensen in vriendschap en solidariteit om hen heen staan. We laten ons inspireren door de houding en inzet van deze familie, maar vooral door de vasthoudendheid en ongelofelijke veerkracht om door te gaan onder deze moeilijke omstandigheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen