Leerzame en inspirerende activiteiten in de bieb

Foto: Bibliotheek Gelderland Zuid

Lijkt het je leuk om samen met anderen filosofische boeken te lezen en te bespreken? Lezingen van lokale experts bij te wonen? Of samen met je kinderen nieuwe dingen te leren tijdens een kindercollege?

Vanaf september bieden de bibliotheken in Lingewaard weer ruimte aan leerzame en inspirerende activiteiten.

Openbare huiskamer

Het programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid zit dit seizoen weer boordevol lezingen, workshops, cursussen en kindercolleges. De bieb wil hiermee de blik van haar bezoekers verruimen, persoonlijke groei stimuleren en toegang geven tot een schat aan kennis. Als openbare huiskamer is de bibliotheek dé plek om andere mensen te ontmoeten, je te verwonderen en te laten inspireren. Ook in de bibliotheken in Lingewaard is weer van alles te doen.

Leeskringen

In Bibliotheek Bemmel kun je vanaf donderdag 26 augustus deelnemen aan een filosofische leeskring. Onder begeleiding van filosofiedocent Frans Eijkelhof bespreek je verschillende filosofische werken. In Bibliotheek Huissen start op woensdag 29 september een Engelse leeskring onder leiding van docente Engels Loes Coleman. Het thema is We Are All Immigrants. Tijdens de literaire leeskring Duik in een boek in Bibliotheek Bemmel of Bibliotheek Gendt bepaal je samen met de docent welke romans jullie gaan lezen. Je verdiept je in het verhaal, de symboliek en de achterliggende betekenis. Deze literaire leeskringen starten half oktober.

Lezing over de Verlichting

Tijdens de Universiteit van Lingewaard geven lokale experts lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Op vrijdag 8 oktober bespreekt cultuurwetenschapper Herm Gerits de periode van de Verlichting (16e en 17e eeuw). In dit tijdperk verandert West-Europa fundamenteel. In deel één van dit tweeluik gaat Gerits in op de economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in deze tijd. Een kaartje voor leden en studenten kost € 4,-. Overige bezoekers betalen € 5,-.

Kindercolleges en Digi Playground

Ook voor kinderen is de bieb een fijne plek. In de bibliotheken in Huissen, Bemmel en Gendt geven experts kindercolleges over bijvoorbeeld het menselijk lichaam, ruimtevaart of het leven van schippers. Tijdens de Digi Playground-workshops kunnen kinderen aan de slag met digitale materialen, zoals een green screen of robot.

Programma, kaartverkoop, programma

Kijk voor aanmelding, kaartverkoop en het hele programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid op www.obgz.nl/agenda. Of haal het kleurrijke BIEBblad (jeugd) en de inspiratiebrochure BiebZINnig (volwassenen) in de bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen