Cor Melchers debuteert met kunstboek 

Foto:

HUISSEN – De bekende Huissense kunstschilder Cor Melchers debuteert met zijn boek: ‘Cor Melchers, Schilder van Kleurende Eenvoud’. Zondagmiddag 19 oktober is, van 15.30 tot 18.00 uur, de boekpresentatie in de bibliotheek van het Dominicanenklooster te Huissen.

Op aandringen van fans van zijn naïeve schilderstijl is het dan  toch zover gekomen. Zijn exposities in binnen en  buitenland zijn al geregeld succesvol gebleken. Ook in zijn  eigen omgeving Huissen is de 60 jarige Cor  een meer en meer gevraagd kunstenaar met een heel eigen kenmerkende stijl. Een stijl waarbij  begrijpbare kunst in eenvoudige afbeeldingen met een  prachtige kleurstelling voorop staat. 

Cor is ook bekend vanwege zijn vermogen het onbevangen schilderen bij anderen over te brengen. Al geruime tijd verzorgt hij workshops naïef expressief schilderen in o. a. het Dominicanenklooster en in zijn eigen atelier.

Met Nadia de Bruin uit Arnhem  is hij  in staat gebleken de meer dan 80 gekleurde foto’s van schilderijen te laten samengaan met een vloeiend lopende biografie. De ontwikkelingen vanuit zijn jeugdtekeningen via impressionisme, realisme en figuratief schilderen lopen uiteindelijk uit op de stijl waar veel mensen hem intussen van kennen.

Als winnaar van de eerste Mieke Bles-kunstprijs van 2008 is het artistieke succes sterk gegroeid en heeft Cor inmiddels een groep van Huissense Kunstenaars actief weten te binden in een collectief dat geregeld van zich laat horen. Het leiding geven aan de groep Kunst in Mea Vota, laat ook bij andere regio-kunstenaars het artistieke bloed stromen.

Het hardcover boek heeft 128 bladzijden en is te bestellen bij de kunstenaar zelf. Adres: Zandkamp 2 6851GE te Huissen. Het kost 20 euro. Zijn mailadres is [email protected]. Bij verzending komt er 4 euro portokosten bij.

Ook liggen zijn boeken bij de Bruna-vestiging in de Langestraat te Huissen te koop. Daarnaast is het ook verkrijgbaar  aan de balie van het Dominicanenklooster, Stadsdam 1 te Huissen. 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.