112

Onderzoek zaak Jos Mahler duidt niet op misdrijf

Foto: AS Media

HUISSEN – De inzittenden van de auto van Jos Mahler, die zaterdag in de Neder-Rijn bij Huissen zijn gevonden, zijn door niet door een misdrijf om het leven gekomen. Volgens de politie is er sprake van een noodlottig ongeval.

Ook blijkt dat de aangetroffen lichaamsresten aan de Doornenburger Jos Mahler, zijn Poolse vriendin Majka Lapa en de Poolse vrienden Pawel Lach en Robert Swiniarski toebehoren. Zij werden sinds 1998 vermist.

Identiteitsbewijzen

In samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzochten forensisch rechercheurs het zaterdag geborgen wrak minutieus. Daaruit bleek dat er lichaamsresten aan vier verschillende personen toebehoren. Ook vonden zij kleding, sieraden en identiteitsbewijzen van de vier vermisten. Er wordt nog wel DNA onderzoek gedaan om de identificatie definitief te maken.

Noodlottig ongeval

Er werden op de lichaamsresten verder geen sporen aangetroffen die zouden kunnen duiden op een misdrijf. Ook de Datsun van Jos Mahler vertoone geen ernstige technische gebreken. Daarom concludeert de politie dat de vier per ongeluk in het water zijn beland.

Jos Mahler verdween op 29 november 1998 op dertigjarige leeftijd na een avondje stappen in Arnhem met zijn Poolse vriendin Mayka Lappa (32) en hun 2 jongere vrienden Pawel Lach en Robert Swiniarski.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen