25 Syriërs trouwden met Lingewaard

Foto: lingewaard nieuws

Op een van de feestelijkste locaties van Bemmel, de trouwzaal in het Kasteeltje, waren 25 inwoners van Lingewaard ,afkomstig uit Syrië, aanwezig, samen met de wethouder en medewerkers van vluchtelingen werk. De locatie ontlokte de wethouder om te zeggen dat er vandaag ook sprake was van een huwelijk.

Het warme welkomstwoord van Wethouder Witjes, belast met integratie, moest steeds worden vertaald in het Arabisch. Dit komt mede omdat de groep statushouders uit Syrië nog maar relatief kort in Nederland zijn en de Nederlandse taal nog niet geheel machtig zijn.

Een aantal statushouders gaf aan blij te zijn met de kansen die Nederland, of in dit geval Lingewaard aan hun biedt. Onze waarden en normen spraken hun erg aan.

De wethouder benadrukte het belang van mee doen in Lingewaard, op het terrein van cultuur en sport. Maar ook om straks in je eigen levensonderhoud te kunnen voorzien, via (vrijwilligerswerk, naar een betaalde baan.

Hoewel de verklaring tijdens de voorbereiding grondig was besproken, bleek er toch behoefte te bestaan aan het geheel voorlezen van de verklaring. Op Facebook is dit voorlezen, in twee talen, goed te zien.

Daarna werden de kandidaten één voor één naar voren geroepen en mochten zij de participatieverklaring ondertekenen. Met een mooie bos bloemen én applaus vanuit de zaal was weer een stap naar het integreren in Lingewaard gezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen