Appartementen en garages op locatie fietsenwinkel

Foto: Lingewaard Nieuws

Wie heeft er thuis niet een fiets staan die gekocht is bij fietsenwinkel De Siep. Helaas is deze zaak een aantal jaren geleden gesloten en zijn de etalages, met daarachter blinkende fietsen, vervangen door dichtgeplakte ramen. Bij de gemeente is een plan binnengekomen voor een appartementencomplex op deze locatie.

Fietsenwinkel

Er ligt een plan dat op de locatie van de voormalige fietsenwinkel voor 15 dure appartementen en 12 garageboxen. De nieuwe woningen passen binnen de woningbehoefte die de gemeente heeft vastgesteld na onderzoek door Companen. Om het plan te realiseren zouden de naastgelegen gronden van de gemeente moeten worden overgenomen.

Fietsenstalling bij evenementen

Het huidige perceel staat er slecht bij en is een doorn in het oog bij de entree naar het centrum van Huissen. Maar het is wel een ideale plek om je fiets te stallen bij een evenement in Huissen stad. Zoals laatst nog bij de Carnavalsoptocht.

Geschikt voor senioren

Omdat het gebouw dicht bij het kernwinkelgebied ligt is het volgens de gemeente bij uitstek geschikt voor senioren. De steile onderdoorgang onder de Stadswal wordt dan ook niet als drempel gezien voor mensen die geen elektrische fiets hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen