Mooier landschap in Gendt en Doornenburg

Foto: Leven Landschap Gendt Doornenburg

Heb je ideeën om het landschap rond Gendt en Doornenburg aantrekkelijker en beter beleefbaar te maken? Doe dan mee met Levend Landschap Gendt Doornenburg.

Voor de omgeving Gendt zijn er al concrete wensen bekend. Nu is Levend Landschap Gendt-Doornenburg op zoek naar de wensen voor Doornenburg en omgeving. Wat is er verdwenen en waard om terug te brengen of wat zou je graag anders zien?

Wensen en ideeën voor een mooier landschap

zwerfafval
Zwerfafvalbrigade Gendt

Misschien heb je zelfs al een concreet idee om uit te voeren én waar je zelf een bijdrage aan wilt leveren? Op www.landschapsbeheergelderland.nl of op www.doornenburger.nl kun je wensen en ideeën voor een mooier landschap invullen.
Levend Landschap Gendt-Doornenburg is een initiatief van Stichting Lingewaard Natuurlijk, werkgroep Doornenburg, Gendt Vooruit, de gemeente Lingewaard en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Zwerfafvalbrigade Gendt

Gewapend met prikstok en vuilniszak gingen ze op pad tijdens Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart. Deze vrijwilligers ruimen vrijwel dagelijks het zwerfafval in de straten en uiterwaarden van Gendt op.
En van hen is Ger Stokman: “Het is mooi dat we dit kunnen doen en dat we op deze manier ons dorp weer wat mooier maken. Maar we hopen vooral dat mensen hun afval in de vuilnisbak gooien. Dan komt het niet in de natuur terecht.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen