Lingewaard in actie tegen ouderenmishandeling

Foto: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Op dinsdag 15 juni was het de internationale dag tegen ouderenmishandeling. Ook de gemeente Lingewaard draagt graag bij aan het voorkomen van huiselijk geweld.

En dat begint met er aandacht aan geven.

Veilig

Ouderen moeten zich veilig voelen en veilig zijn. Toch heeft één op de twintig ouderen te maken met mishandeling. Waarschijnlijk denk je daarbij aan blauwe plekken. Maar wist je dat financieel misbruik, verwaarlozing en verbaal geweld ook onder ouderenmishandeling vallen?
De definitie van ouderenmishandeling bij de Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is  het handelen of het nalaten van handelen van al degenen die in een terugkerende persoonlijke of professionele relatie met de oudere (iemand van 65 jaar of ouder) staan, waardoor de oudere persoon lichamelijke en/of psychische en/of materiële schade lijdt dan wel vermoedelijk lijden zal, en waarbij van de kant van de oudere sprake is van een vorm van gedeeltelijke of volledige afhankelijkheid. Op www.veiligthuis.nl vind je meer informatie.

Thematische bijeenkomst voor professionals

Ben je een professional die werkt met en voor deze kwetsbare groep? Op 15 juni (van 19.00 tot 21.00 uur) organiseerde de gemeente samen met Stichting Veilig Thuis en Moviera een digitale thematische bijeenkomst over dit onderwerp. Professionals kunnen zich informeren via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen