Na Angeren en Haalderen jutbakken nu in Gendt

Foto: Angeren Duurzaam

Op woensdag 9 juni zijn er in Gendt twee jutbakken geplaatst. De Jutbak is het best te omschrijven als een grote afvalbak waaraan lege jutzakjes hangen.

Iedereen die mee wil helpen tijdens zijn wandeling, kan daar een zakje pakken en tijdens het wandelen het zwerfvuil meenemen en bij terugkomst in de Jutbak gooien. Zo kunnen we samen onze mooie natuur schoon houden.
Initiatiefnemer van deze jutbakken is de Zwerfafvalbrigade Gendt, met hulp van Karin Verlaan van Gendt Vooruit.

Zwerfafval opruimen

Ben Sweeren ruimt dagelijks zwerfafval op: “We vroegen de gemeente om jutbakken. En nu staat er een bij de afslag naar de Kommerdijk en een in de buurt van de camping. Ik hoop dat veel mensen de jutbak gaan gebruiken.”
Gaat u de polder in? Pak dan uit de jutbak een zak. Gooi bij terugkomst de volle zak weer in de jutbak. Zo houden we samen de Gendtse uiterwaarden schoon.

Jutbakken al in Angeren en Haalderen

De kracht van de Jutbak:

  • De bewustwording dat iedereen iets kan bijdragen groeit. Het doel is dat het normaal wordt om vuil in de afvalbak te doen. Als je vaak genoeg mee krijgt dat iets normaal is, wordt het vanzelf normaal om niet meer te vervuilen.
  • De natuur wordt er schoner van, en als het schoner is, blijft het ook schoner.
  • En als je het eenmaal een keer gedaan hebt, weet je het: zwerfvuil jutten is best leuk. Je wordt er fanatiek van en wil net iets meer in je zakje hebben dan de vorige wandeling, of dan je wandelmaatje:).
  • In Angeren staan inmiddels drie Jutbakken. Een in natuurgebied De Linge en twee in natuurgebied De Polder. Hierdoor kun je in Angeren een rondje wandelen, of hardlopen natuurlijk, waarbij je van Jutbak naar Jutbak kunt lopen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen