Samen voor een Gezond Lingewaard

Foto: Gemeente Lingewaard

We gaan samen aan de slag voor een Gezond Lingewaard Samen met basisschoolkinderen gaf wethouder Aart Slob vorige week woensdag in Huissen het startsein voor dit initiatief.

Met het preventieakkoord Samen naar een gezond Lingewaard werken we allemaal aan een gezondere toekomst voor alle inwoners van Lingewaard. De gemeente werkt hierbij samen met beroepskrachten en vrijwilligers in zorg, welzijn, onderwijs en sport en bedrijfsleven.

Fitter, energieker, gelukkiger

Een gezonder Lingewaard. Daar gaan we met zijn allen voor aan de slag. Bijvoorbeeld door meer te bewegen en gezonder te eten. En onze kinderen moeten kunnen opgroeien op in een rookvrije leefomgeving. Onder de achttien is er geen alcohol- en drugsgebruik en volwassenen gebruiken verantwoord. Zo worden we samen fitter, energieker en gelukkiger. Wethouder Aart Slob: “Ik vind het daarbij heel belangrijk dat we ook kijken naar leefomstandigheden van mensen. Als we stress, armoede en eenzaamheid kunnen aanpakken, is de kans groter dat mensen gezonder gaan leven. We moeten het mensen makkelijker maken om gezonde keuzes te maken.”

Van iedereen

Samen voor een Gezond Lingewaard is van iedereen. Eerder had de gemeente onder inwoners een vragenlijst uitgezet over gezondheid in Lingewaard. De uitkomsten zijn terug te vinden in dit plan. Bovendien sluit het aan op andere gemeentelijke initiatieven. Zoals het gemeentelijk Preventie- en handhavingsplan alcohol en het Sportakkoord. Samen voor een Gezond Lingewaard is ook een lokale doorvertaling van het landelijk Preventieakkoord voor een gezonder Nederland. Lees ook het hele plan met video.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen