Wie wint de Monumentenprijs 2021?

Monumentenprijs 2016 St. Providentia
Monumentenprijs 2016 St. Providentia
Foto: Google Maps

Dit jaar reikt de gemeente voor de achtste keer de monumentenprijs uit. De Monumentenprijs van 2021 heeft betrekking op een prestatie in 2020.

Kanshebbers zijn eigenaren van monumenten of organisaties die zich bezig houden met monumenten en/of landschapsbeheer.

Blijk van waardering

Wij zijn allemaal trots op de monumenten in Lingewaard. Met de uitreiking van de Monumentenprijs bedankt de gemeente de eigenaar of beheerder van een historisch pand. Dit pand werd in 2020 gerestaureerd of verval werd voorkomen. Soms leveren mensen op een andere manier een belangrijke bijdrage aan het behoud van monumenten. Zij maken ook kans op de Monumentenprijs.

Aanmelden voor 1 augustus 2021

Ken je iemand die voor de Monumentenprijs in aanmerking komt? Meld hen of jezelf dan voor 1 augustus 2021 bij de gemeente aan. Stuur een e-mail naar Joop de Blecourt via [email protected] met daarin:

  • een korte, krachtige omschrijving van de werkzaamheden in 2020
  • de reden waarom deze persoon de prijs moet krijgen
  • een aantal foto’s.

De gemeente bespreekt de aanmeldingen met de erfgoeddeskundige van het Gelders Genootschap. Nominatie vindt plaats op basis van dit advies.

Uitreiking september

De prijs wordt een week voor de Open Monumentendagen uitgereikt. Tijdens deze dagen op 11 en 12 september kunnen mensen dan kennis maken met de winnaar en genomineerden. De prijs bestaat uit een kunstwerk van een lokale kunstenaar en een geldbedrag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen