Reconstructie Kamervoort dit najaar

Foto: Wikipedia

Dit najaar gaat de gemeente aan de slag in de Kamervoort in Angeren. Het gaat om het gedeelte tussen de Viswei en de Talmastraat in Angeren.

Daar wordt de riolering vervangen en de weg anders ingericht.

Samen een ontwerp gemaakt

Nu wordt er nog te hard gereden in de 30 km-zone tussen de Viswei. Ook de Poelsestraat ligt in een 30 km-zone. Bewoners klagen regelmatig over de hoge snelheid en vinden de situatie verkeersonveilig. De politie heeft eind 2019 een verkeershandhavingstraject opgestart op dit gedeelte van Kamervoort. Vanuit dat project is de werkgroep Kamervoort opgericht. In deze werkgroep zitten bewoners, vertegenwoordigers van Platform Angeren, de politie en de gemeente. In overleg met deze werkgroep is een ontwerp opgesteld voor de inrichting van het gedeelte Kamervoort tussen de Viswei en de Talmastraat.

Hoe komt de weg eruit te zien?

De inrichting van de weg wordt zo gemaakt dat het logisch wordt om 30 km/uur te rijden. Er komen rode betonstraatstenen in de weg. Op de kruispunten bij de Kardinaal de Jongstraat en de Talmastraat komen verhoogde kruispuntplateaus. De straatstenen in de plateaus worden geel zodat ze goed opvallen. Daarnaast komen er twee verkeersdrempels in het gedeelte tussen de Viswei en de Kardinaal de Jongstraat. Het ontwerp is op 18 mei 2021 vastgesteld door het college. De tekeningen met het ontwerp vind je onder het kopje documenten.Kamervoort

Wat gaat de gemeente nog meer doen?

Tegelijk met de verkeersmaatregelen gaat de gemeente het riool vervangen op het gedeelte tussen de Kardinaal de Jongstraat en Kamervoort 7. Dit heet werk met werk maken. Hierdoor bespaart de gemeente geld en heb je als aanwonenden maar één keer overlast van de werkzaamheden. De voet- en fietspaden langs de Kamervoort worden niet vernieuwd. Deze blijven gewoon liggen.

Planning

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode september tot december van dit jaar. De precieze planning is nu nog niet bekend.

Werkzaamheden Vitens en Liander

Waterbedrijf Vitens en netbeheerder Liander moeten ook werkzaamheden uitvoeren in de Kamervoort. We hebben afgesproken dat deze werkzaamheden eerst uitgevoerd worden. Daarom wordt er nu al gewerkt in de Kamervoort. In opdracht van Vitens en Liander worden er leidingen vervangen

Vragen?

Heb je vragen over dit project? Stuur dan een mail naar de projectleider Lisette Hoekstra via [email protected].
Niet alle documenten zijn toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Heb je problemen met het lezen of begrijpen van de tekeningen? Stuur dan een mail naar de projectleider mevrouw Hoekstra via [email protected]. Dan zorgt de gemeente voor een oplossing op maat.: Ontwerp Reconstructie Kamervoort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen