Burgemeester sluit drugspand in Bemmel

Foto: Gemeente Lingewaard

Burgemeester Nelly Kalfs heeft opdracht gegeven tot het sluiten van een woning aan de Faunuslaan 71 in Bemmel op 16 september. Op dit adres trof de politie op 10 augustus materialen aan om een hennepkwekerij in te richten.

De burgemeester kan een pand sluiten wanneer deze locatie een rol speelt in de drugshandel. In dit geval was er sprake van de opbouw van een hennepkwekerij. Daarom gaat de woning aan de Faunuslaan vanaf 16 september voor één maand dicht. Aan dit besluit van de burgemeester is een zorgvuldige procedure voorafgegaan.

Rust in omgeving terugbrengen

Met deze sluiting wil de burgemeester de bekendheid van dit adres als locatie waar drugs wordt geteeld teniet doen, de rust in de omgeving terugbrengen en herhaling van verstoring van de openbare orde en verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen. Daarnaast wil de burgemeester door deze sluiting eventuele gevoelens van onveiligheid in de omgeving wegnemen. “De productie van drugs zoals hier bij een in opbouw zijnde hennepkwekerij is een
onverantwoordelijke manier om te proberen snel geld te verdienen. Dit is gevaarlijk voor bewoners én omwonenden,” zegt de burgemeester.

Verdachte situaties melden

De burgemeester roept inwoners op om de politie te bellen als zij iets verdachts zien of horen: “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de drugsproductie en drugshandel zitten. Drugscriminaliteit is erg gevaarlijk. Het tast ons gevoel van veiligheid aan. Gelukkig komen er steeds vaker meldingen binnen bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. Zo zorgen we er met elkaar voor dat Lingewaard veilig blijft.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen