10 november Dag van de Mantelzorger

Foto: Pixabay

10 November is de Dag van de Mantelzorger. De gemeente Lingewaard waardeert de inzet van mantelzorgers met zowel een mantelzorgcompliment als ondersteuning.

Lees hier verder wat een mantelzorgcompliment en mantelzorg ondersteuning allemaal inhouden.

Wat zijn mantelzorgers?

Mantelzorgers helpen langdurig en onbetaald een naaste die hulp nodig heeft. Meestal gaat het om zorg of ondersteuning voor personen met een langdurige ziekte, een beperking of een hoge leeftijd. Hulp vragen als mantelzorger kan lastig zijn, maar er zijn verschillende manieren om ondersteuning te krijgen.

Hulp van vrijwilligers

Lukt het niet om via jouw netwerk hulp in te schakelen? Een vrijwilliger kan steun bieden. Bijvoorbeeld bij: boodschappen doen, medicijnen ophalen uit de apotheek of de hond uitlaten.
Ook kan een vrijwilliger een moment doorbrengen met degene voor wie jij zorgt, zodat je even tijd voor jezelf hebt. Dit kan ook telefonisch of via beeldbellen.
Vind een vrijwilliger via SWL:Dag van de Mantelzorg

Steunpunt mantelzorg

De mantelzorgconsulent van het Steunpunt Mantelzorg kan een afspraak met je maken om samen te kijken wat voor jou past. Welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn en welke stappen er het beste genomen kunnen worden. Bijvoorbeeld het inzetten van een zorgvrijwilliger, waardoor jij even iets voor jezelf kunt doen.
Contact:

Wmo hulp

Verleen je iedere dag zorg? Kan jouw netwerk niet nog meer doen om jou te helpen? Of is het moeilijk om vol te houden? Dan kijkt de gemeente hoe wij jou kunnen helpen. Daarbij kijkt zij wat er binnen de maatregelen mogelijk is. Misschien is er kleinschalige dagbesteding of kan de thuiszorg vaker langskomen.
Je kunt contact opnemen met het Wmo-loket van de gemeente:

Wat is het mantelzorgcompliment?

Met het mantelzorgcompliment kunnen inwoners uit de gemeente Lingewaard hun mantelzorger bedanken. Het mantelzorgcompliment is een geldbedrag van maximaal €140,- per jaar per adres van een mantelzorgontvanger. Heb je meer dan een mantelzorger? Dan mag je het bedrag onder deze mensen verdelen. Voor mantelzorgers die jonger zijn dan achttien jaar, is er een cadeaubon.
De gemeente Lingewaard waardeert de inzet van mantelzorgers. Daarom helpt zij inwoners in Lingewaard die extra zorg en ondersteuning nodig hebben hun mantelzorgers te bedanken in de vorm van het mantelzorgcompliment. Via deze link kun je het mantelzorgcompliment aanvragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen