Sloop Aloysiuslocatie in Huissen officieel begonnen

Foto: Wiebe Smalbraak

Na een lange periode van voorbereidingen sloeg Wethouder Johan Sluiter de eerste ruiten in met een grote hamer. Daarmee is de sloop van de voormalige Aloysiusschool aan de Lange Kerkstraat maandagochtend officieel begonnen.

Door Wiebe Smalbraak

‘Hof van Huesse’, zo gaat het nieuwe appartementencomplex heten wat op de plek van de oude school wordt gebouwd. Er komen twaalf nieuwe eengezinswoningen, acht luxeappartementen en tien betaalbare huurappartementen in het hart van Huissen.

Sloop tot medio april

Negen bedrijven kwamen in aanmerking om het project uit te voeren. Uiteindelijk kwam Janssen de Jong Projectontwikkeling uit het Brabantse Son als winnaar uit de bus. Naar verwachting zal er medio april gebouwd kunnen worden.

De sloop zal uitgevoerd worden door Van Dalen, een sloopbedrijf  uit de gemeente Lingewaard. “De spullen en bouwstoffen die vrijkomen zullen zo veel mogelijk worden hergebruikt bij andere projecten in de regio”, vertelt Marc Mulder van Van Dalen.

Complexe sloop

Dat slopen gaat niet zomaar, gezien de historie van de locatie. Bram Kroon van ingenieursbureau IDDS, dat de sloop voorbereidt, voorspelt dat het een complex proces gaat worden. Vooral door de ondergrond. “Er lopen veel kabels onder de grond van het terrein, er komt een archeologisch onderzoek en we houden zelfs rekening met het vinden van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.”

Het gebouw zelf zal dus niet de meeste problemen geven, maar vooral de grond onder de parkeerplaatsen. “Mogelijk ligt er bijvoorbeeld een verdwaalde vliegtuigbom die is achtergebleven na een bombardement. In dat geval leggen we de sloop direct stil en wordt hulp van experts ingeroepen.”

Parkeerkelder

Veel Huissenaren zaten als kind op deze school, zo ook wethouder Johan Sluiter. Desondanks is hij degene die de eerste ruiten kapotslaat om de sloop symbolisch van start te laten gaan. “Het is de bedoeling dat hier een parkeerkelder gaat komen, zodat mensen hier openbaar kunnen parkeren. Dat wordt ook het spannendste werk, omdat we daarvoor echt diep de grond in zullen moeten gaan, waarbij we verwachten dat er complexiteiten kunnen optreden.”

Sloop

Johan Sluiter (rechts) startte symbolisch de sloop door een aantal ruiten in te slaan. Marc Mulder (links, van Dalen) en Bram Kroon (midden, IDDS) voeren de sloop uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen