Na bezoek toezichthouders bedrijvenbijeenkomst Het Pannenhuis op 18 mei

Foto: Gemeente Lingewaard

Op 4 mei waren de laatste bedrijven op het bedrijventerrein Het Pannenhuis bezocht door een speciaal Flexteam. Onder de naam Theseus zijn de afgelopen weken alle driehonderd bedrijven op het terrein bezocht.

Op 18 mei zijn de ondernemers van het Pannenhuis uitgenodigd door een ondernemersgroep om samen een toekomstbestendige plannen te maken.

Illegale zaken aangetroffen

Het provinciale team van Theseus is aangevuld met toezichthouders van de gemeente, politie, brandweer en BOA’s. Van de driehonderd bedrijven is ruim de helft voorafgaand geanalyseerd als bonafide. Van de andere bedrijven heeft het Flexteam te weinig informatie. Daarom gaat het op bezoek om informatie op te halen. Bij een deel van de bedrijven zijn zaken aangetroffen waar tegen opgetreden moet worden. Denk aan illegale bewoning, verkeerde opslag van materialen, niet voldoen aan brandveiligheidseisen, enzovoort. Alle bedrijven hebben voorlichtings- en informatiemateriaal ontvangen over ondermijning.

Ondernemers activeren misstanden te melden

Alex te Dorsthorst, projectleider Theseus, legt uit wat de bedoeling is van het project: “Om de gemeenten in onze provincie te ondersteunen bij het veiliger en toekomstbestendig maken van deze terreinen, is in 2021 het project Theseus opgestart. Uiteraard willen we ook controleren of er wellicht illegale praktijken plaatsvinden. Ondermijnende, illegale praktijken komen ook op bedrijventerreinen voor,” vertelt Alex.
Burgemeester Nelly Kalfs sluit vandaag voor de tweede maal aan bij het project en ze is tevreden over de intensieve inzet van het Flexteam. “We activeren ondernemers om opvallende signalen te melden bij de politie of Meld Misdaad Anoniem. Veel bedrijven vinden reageren positief op ons bezoek. Zo werken we samen met hen aan een veilig en vitaal bedrijventerrein. En we komen weer terug bij die bedrijven die de zaken niet op orde hadden.”

Criminaliteit op bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen blijken een aantrekkelijke plek voor criminele activiteiten. Toezichthoudende instanties krijgen steeds vaker signalen van criminaliteit op bedrijventerreinen. De veiligheid, het vestigingsklimaat en het (economisch) functioneren, staan onder druk. Bedrijventerreincontroles, zoals Theseus, werken preventief en verhogen het gevoel van veiligheid voor iedereen.

Schoon, veilig en duurzaam bedrijventerrein

Op 18 mei zijn de ondernemers van het Pannenhuis uitgenodigd door een ondernemersgroep (SBBLingewaard) om samen een toekomstbestendige plannen te maken. Ze gaan dan ook onderzoeken of er gezamenlijk een BedrijfsInvesteringszone (BIZ) op Pannenhuis kan worden opgetuigd. ”Dit initiatief wordt van harte ondersteund door de burgemeester. “Een goed werkend ondernemerscollectief zorgt voor een leefbaar en veilig bedrijventerrein. En daar worden we allemaal beter van. Samen het goede versterken en strijden tegen de slechte elementen, krijgt mijn volle ondersteuning,” aldus Kalfs.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de bedrijvenbijeenkomst SBBLingewaard op 18 mei.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen