Reparaties riolering op werkdagen in Huissen en Bemmel

Foto: GMB

Vanwege onderhoud worden in Huissen en Bemmel kleine reparaties aan verschillende rioolleidingen uitgevoerd. Voorafgaand wordt het riool eerst gereinigd en daarna geïnspecteerd.

Ook wordt op 25 verschillende locaties de riolering van een nieuwe binnenzijde voorzien. Dit noemen ze relinen. Het bedrijf GMB gaat de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uitvoeren.

Planning werkzaamheden

De repartiewerkzaamheden aan het riool zijn inmiddels gestart. Het relinen volgt daarna. De werkzaamheden eindigen voor de zomervakantie. De werkzaamheden worden op werkdagen tussen 7.00 uur en 18.00 uur uitgevoerd. Op zon- en feestdagen wordt er niet gewerkt.

Aanwonenden

Bij de repartiewerkzaamheden hoeft er niet gegraven te worden. Dit zorgt voor minder overlast. Door de korte verblijfsduur en de beperkte overlast bij de reparatiewerkzaamheden worden aanwonenden niet direct geïnformeerd. Bij het relinen krijgen aanwonenden wel een bewonersbrief. Daar staat informatie in over de werkzaamheden en de planning. Deze werkzaamheden zorgen soms voor verkeersoverlast of geuroverlast. De overlast voor de omgeving wordt door GMB tot een minimum beperkt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen