Tegemoetkoming energiekosten cultuur- en sportaccommodaties

Foto: Pixabay

Aan het begin van dit jaar is de gemeente gestart met een energieregeling voor Lingewaardse cultuur- en sportverenigingen. Zij konden een tegemoetkoming in de energiekosten aanvragen voor het eerste kwartaal van 2023.

De gemeente heeft deze regeling geëvalueerd en komt nu met een nieuwe regeling.

Tegemoetkoming

De energiekosten brengen nog steeds het bestaan van verenigingen en stichtingen in gevaar. En daarmee ook de leefbaarheid van onze gemeente. Vanuit de overheid is er inmiddels een regeling om verenigingen en stichtingen te helpen(externe link). Niet alle Lingewaardse cultuur- en sportverenigingen kunnen hier gebruik van maken. Daarom kunnen deze verenigingen en stichtingen een tegemoetkoming in de energiekosten aanvragen bij ons.

Regeling in Lingewaard

Alleen Lingewaardse cultuur- en sportverenigingen komen voor de regeling in aanmerking. En alleen als zij geen gebruik kunnen maken van de regeling van de overheid. Er zijn twee groepen voor deze regeling:

  • Lingewaardse exploitanten, waarvan de gemeente de energie inkoopt;
  • Binnensportverenigingen.

Voor elke groep geldt een andere berekening van de tegemoetkoming. Voor de regeling is een subsidieplafond vastgesteld van €400.000,-.

Aanvragen

De tegemoetkoming kan nog tot 1 oktober 2023 aangevraagd worden. Gemeente Lingewaard handelt de aanvragen binnen acht weken na het indienen af. Op de website staat ook wie er in aanmerking komen en wat de voorwaarden zijn. Daar vind jeook de berekening van de tegemoetkoming per groep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen