Ruilwinkel Goed Spul Gendt gesloten in zomervakantie

Foto: Stichting Welzijn Lingewaard

Ruilwinkel Goed Spul aan de Kloosterstraat in Gendt is de hele zomervakantie gesloten. De organisatoren zien alle belangstellenden graag weer terug in de eerste week van september.

De Ruilwinkel is dan weer open op dinsdag en donderdag van 10 tot 15 uur en op woensdag van 14 tot 17 uur.

Geen grote spullen wegens ruimtegebrek

Menigeen heeft de weg naar de ruilwinkel op de nieuwe plek aan het Kloosterpad alweer gevonden. Dat merken de ruilwinkeliers aan alle spullen die gebracht en gehaald worden. “Onze ruimte hier is veel kleiner dan op onze vorige plek en daarom kunnen wij geen grote spullen meer innemen. Hebt u grote spullen dan kunt u een foto daarvan hangen op ons prikbord met uw telefoonnummer, zodat mensen zelf contact met u kunnen opnemen.”

Heel, schoon en bruikbaar

De Ruilwinkel is een ruilplek voor speelgoed en kleine huishoudelijke spullen, maar ook lakens, dekbedovertrekken en handdoeken zijn zeer welkom. Voordat u iets brengt is het handig om eerst een kijkje te komen nemen om te zien wat we zoal kunnen gebruiken. Dit voorkomt onnodige teleurstellingen. Vanzelfsprekend begrijpt u dat alle spullen die gebracht worden heel, compleet, schoon en bruikbaar moeten zijn.”

Over Ruilwinkel Gendt

Goed Spul is een ruilplaats, dat betekent dat iedereen hier speelgoed kan inleveren dat thuis niet meer gebruikt wordt. Daarvoor krijgt men stempels op een Goed Spul stempelkaart. Met die stempels kan iets anders uitgezocht worden. Er komt dus helemaal geen geld aan te pas. Daarnaast biedt Goed Spul aan statushouders de mogelijkheid om leuk vrijwilligerswerk in de eigen kern te doen. Kortom; een mooi burgerinitiatief van PP Gendt! De ingeleverde spullen moeten natuurlijk schoon, compleet en heel zijn, vandaar de naam; ‘Goed Spul’. De vrijwilligers van Goed Spul zullen daar ook kritisch naar kijken. Er wordt ook geen inpakpapier gebruikt, dus een eigen tas meebrengen is handig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen