Overhandiging Zegelstempel en mouwinsigne aan Stadsmuseum Hof van Hessen

Foto: Museum Hof van Hessen Huissen

Zondag 31 oktober overhandigt wethouder Theo Janssen een Zegelstempel en mouwinsigne in bruikleen aan de Historische Kring Huissen. Dat gebeurt om 14.00 uur in het Stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen.

Het stempel laat het stadszegel uit 1680 zien. Dit stempel werd vermoedelijk in opdracht van het stadbestuur gemaakt omdat het oude stempel versleten was. Bijzonder aan dit stempel is, dat de Kleefse zwaan in precies de andere richting staat als op het oude stempel. Het mouwinsigne was van de eerste Huissense veldwachter uit 1811. Deze heeft het Franse opschrift Garde Champêtre omdat Huissen in die tijd onder het Franse Keizerrijk viel.

Van archief naar stadsmuseum

Het stempel en het mouwinsigne lagen al een hele tijd in het Regionaal Archief Nijmegen. Door ze in bruikleen te geven aan het stadsmuseum, zijn ze te bekijken door inwoners en geïnteresseerden.

Aanmelden

Wil je zondag aanwezig zijn bij de overhandiging in het Stadsmuseum Hof van Hessen? Dan wordt je gevraagd of jij je hiervoor wil aanmelden met een mail aan [email protected]. Kijk ook naar de Historische Kring Huissen. Graag tot zondagmiddag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen