7 geschilderde hartjes als stimulans voor zorgmedewerkers Rijnstate

Foto: Rijnstate

Op dinsdag 2 mei onthulde kunstenaar Klaas Gubbels een werk dat hij speciaal maakte voor de zorgmedewerkers van Rijnstate. Een schilderij dat niet alleen mooi is om te zien, maar ook waardevol is vanwege het idee erachter.

Dat idee kwam van ex-zorgmedewerker Bianca Berkhout, die na de coronapandemie wat terug wilde doen voor ziekenhuismedewerkers.

Werkdruk hoog

Bianca heeft jarenlang in de zorg gewerkt. Ze weet uit ervaring hoe hoog de werkdruk is, zeker tijdens corona. Bianca: “Eenmalig een groot applaus is wat mij betreft niet voldoende. Alle zorgverleners hebben zo’n topprestatie geleverd, en zo veel betekend voor veel mensen. Ik vond het nodig om iets voor ze terug te doen. Ik wil aan het licht brengen dat het kanjers zijn.”

Hart onder de riem

Het idee ontstond om een schilderij te laten maken. Iets waar alle zorgmedewerkers blij van worden en energie uit kunnen halen. Samen met het Rijnstate Vriendenfonds en kunstcoördinator Jeroen Glas kwam ze uit bij de Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels.
Speciaal voor deze actie maakte hij een exclusief, tweedelig schilderij. Er zijn zeven hartjes in verwerkt, als een spreekwoordelijk hart onder de riem voor de medewerkers van het ziekenhuis. Het werk heeft een mooie plek in het personeelsrestaurant van Rijnstate Arnhem gekregen.

Gubbels

Klaas Gubbels, geboren in Rotterdam (1934), woont sinds 1952 in Arnhem en werkt afwisselend in zijn atelier in de bossen bij Arnhem of in de Franse Ardèche.
Hij studeerde van 1952 tot 1958 aan academie ‘Kunstoefening’ te Arnhem. Zijn stillevens zijn bij velen bekend. In zijn werk figureren vaak kannen, ketels, stoelen, tafels, flessen en schaakborden. Zijn werk is terug te vinden in diverse grote Nederlandse musea en bedrijfscollecties als Ahold, Akzo en TNT.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je kijken op de website: www.rijnstate.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen