PKN Huissen: de deur staat altijd open

Foto: PKN Huissen

Op zondag 8 augustus gaat ds. Matthijs Glastra om 10.00 voor in de viering van de Protestantse Gemeente in Huissen, Raadhuisplein 35. Wil je de dienst bijwonen? Mail naar [email protected].

De viering kan ook online meebeleefd worden via kerkdienstgemist.nl. Vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur is de kerk open. Even stil zijn, een kaars aansteken of voor de gezelligheid. Er is koffie/thee en aandacht.

Thuis voelen in de kerk

Ik was altijd wel gewend om tijdens mijn vakantie een kerk binnen te lopen. Vooral in het buitenland levert het verrassende ontmoetingen, bijzondere indrukken op. In het overwegend katholieke Frankrijk kijkt niemand ervan op als er zomaar mensen binnenstappen. Zo stapten wij tijdens onze fietstocht langs de Loire een kerk binnen. Tot onze grote verrassing was het bijna vol. Er waren opvallend veel kinderen. Wij bleven achterin staan. De mis was duidelijk al een tijd aan de gang en toch kwamen er na ons nog steeds mensen binnenlopen. Al die onverwachte bezoekers gedroegen zich alsof ze zich thuis voelden in deze kerk. Ze zochten een plaats en zongen en baden mee.

De deur staat altijd open

Ook bij ons staat iedere zondag de deur open, fysiek en digitaal. Want of je nu op het Raadhuisplein zomaar komt langslopen en naar binnengaat, je logt in via onze website, het kan allebei. Je hoeft niet eens op vakantie te zijn. Voor jou staat iedere zondag de deur naar de kerk (ook via de website) open. Dat is een van de positieve kanten van het afgelopen jaar doordat we van de nood een deugd hebben gemaakt. We ontvangen bezoekers fysiek en digitaal. Voorlopig moet je fysiek nog wel even aanmelden maar digitaal is die drempel er niet. Van harte welkom! Herman Schimmel, cantor-organist

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen