Park Holthuysen was van ons allemaal, maar blijft dat ook zo?

Foto:

Het Wijkplatform Zilverkamp Holthuysen vecht met 300 wijkbewoners tegen plannen voor Park Holthuysen. Met de koop van het Park door de familie Hubers zien de wijkbewoners een ruimtelijk en openbaar toegankelijk gebied verdwijnen. En dat na 40 jaar.
De reacties van de wijkbewoners zijn duidelijk volgens de presentatie van het Wijkplatform Zilverkamp Holthuysen. Deze presentatie wordt gebruikt tijdens het inspreken op de Politieke Avond van 2 februari. De wijkbewoners rondom het park Holthuysen zijn verbaasd, verontwaardigd en boos. Kortom er heerst onrust.

 

Kwart Park Holthuysen verdwijnt

De zorg betreft het verdwijnen van ruim een kwart van het openbare park naar tuinen omdat er stukken grond worden verkocht aan buurtbewoners.

Het beleid van de gemeente bij verkoop van restgroen is erop gericht om te voorkomen dat er hoeken en gaten ontstaan bij de erfafscheidingen. Het wijkplatform en de buurtbewoners vrezen echter toch een “zooitje” en zelfs onveilige stukken.
Het wijkplatform Zilverkamp Holthuysen zet in op de bestemmingswijzing die nodig is om de stukken grond die nu als groen worden beschouwd de bestemming wonen te geven. Het College heeft aangegeven mee te willen werken aan de bestemmingswijziging, mits het karakter van het park niet wordt aangetast.

Het wijkplatform zal dus de onrust van de wijk doorgeven aan de gemeenteraad voordat zij een besluit neemt over de bestemmingswijziging. Duidelijk is dat het College er ondanks de communicatie niet in geslaagd is de onrust in de buurt weg te nemen. Het vertrouwen ontbreekt.
Het beloofd dus een spannende Politieke Avond te worden, waarbij naar het zich laat aanzien het wijkplatform zich zal vergezellen door veel wijkbewoners.

 

Praten heeft toch geen zin meer, of wel?

Bent u woonachting in de Zilverkamp en geniet u regelmatig van het Park Holthuysen deel uw onrust, boosheid of tevredenheid met ons op deze pagina of op Facebook. Of maakt het u allemaal niets uit, want het is toch allemaal al besloten?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen