Statushouders wandelen mee met tocht in teken van burgers op de vlucht

Deelnemers 6e wandeltocht krijgen medaille opgespeld
Deelnemers 6e wandeltocht krijgen medaille opgespeld
Foto: Exodus Comité

Aan de 7e Exodus wandeltocht doen dit jaar ruim 20 inwoners van Lingewaard afkomstig uit Syrië en Palestina deel. Het Exodus comité heeft een passend programma voor de groep en de Protestantse Gemeente maakt de deelname financieel mogelijk.

ZELF-Lingewaard heeft de groep statushouders die hun land hebben ontvlucht in contact gebracht met het Exodus comité. De groep, van 10 mannen, een aantal vrouwen en 10 jongens, zal de 5 kilometer gaan lopen. Vooraf zullen zij ook bij de openingsceremonie betrokken zijn. Omdat de wandeltocht in de Islamitische vaste periode, de Ramadan, valt, is het zwaarder dan normaal voor de deelnemers om lichamelijke inspanningen te verrichten.

Deze statushouders zetten zich al in op verschillende terreinen in Lingewaard om te integreren. Ze volgen Nederlandse lessen, doen vrijwilligerswerk en sporten. Ze zoeken actief naar momenten om met anderen in contact te komen en zo de taal en cultuur te leren kennen.

Toen Predikant Matthijs Glastra van de Protestantse Gemeente Huissen van dit initiatief vernam heeft hij direct aangeboden de deelname van deze groep wandelaars te bekostigen.

Bron: ZELF-Lingewaard

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen