Loop mee met de A12 Mars van Arnhem naar Den Haag vanaf 21 mei

Foto: XR

Extinction Rebellion (XR) organiseert een voettocht van Arnhem naar de A12 blokkade in Den Haag. Onderweg laten ze natuurlijk op allerlei manieren hun stem horen: stop fossiele subsidies!

Het eerste traject van de voettocht loopt van station Arnhem naar station Wolfheze. Verzamelen bij Provinciehuis Arnhem om 9.45 uur, vertrek 10.00 uur. Route via Arnhem CS Sonsbeekzijde, via station Wolfheze, naar station Ede-Wageningen. De route bedraagt 20,5 kilometer.
Dag twee wordt er gelopen van station Ede-Wageningen naar Maarn.

Iedereen is welkom

Iedereen die wil aansluiten, is welkom: de organisatoren houden zich aan de regels en zullen confrontaties met lokale autoriteiten niet uitlokken. Het enige wat nodig is, is een goed humeur. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen lopen, gaat de route via treinstations. Zo kan ieder kiezen wat hem, haar of hen past: een afstand, een dag, een ochtend of een middag.
Wil of kun je niet lopen? Support onderweg is minstens zo belangrijk voor de sfeer! Kijk op de route hieronder om te zien waar je de lopers onderweg kunt verwachten.

Waarom een A12 Mars?

Hiermee willen de actievoerders de noodzaak en de betekenis van de locatie van de A12 blokkade kracht bijzetten. De A12 is een belangrijke verkeersader en komt uit bij regeringsgebouwen in Den Haag. Daar willen de actievoerders hun onze eis laten horen aan de mensen: Stop onmiddellijk de subsidies voor fossiele brandstoffen!

Ontmoeten en verbinden

“We maken hiermee het statement dat je je zonder fossiele brandstof kunt verplaatsen van de ene kant naar de andere kant van ons land,” aldus het persbericht van XR. “In elke plaats die we onderweg passeren, maken we kennis met onze mederebellen, al dan niet van XR. Door letterlijk een stuk met elkaar op te lopen, creĆ«ren we verbinding en leren we elkaar kennen.”
Voor meer informatie zie A12 mars. De complete route kan hier als GPX bestand worden gedownload.

Hoe kan ik meedoen?

Kijk vooraf naar het weerbericht en trek geschikte kleding en wandelschoenen aan. Stop een boterham, een flesje water en een blarenpleister in je zak. Kom vlak voor de vertrektijd naar de verzamelplaats en lopen maar. Je hoeft je niet aan te melden!
Er lopen elke dag rebellen van de A12-mars-organisatie mee, die de route kennen. Je kunt ook zelf de route op je mobiel bekijken of de route downloaden (zie agenda). De verwachting is dat we ongeveer 4 km per uur lopen, plus wat pauzes. Dus elke dag rond 16 uur zijn we bij het eindstation van de dag.

Meer informatie

Een overnachting regel je zelf: misschien logeer je bij familie of kennissen, misschien neem je een tentje mee en fiets je met een ov-fiets naar een camping of misschien neem je de trein terug en slaap je in je eigen bed.
Herhaal bovenstaand zes dagen en voor je het weet ben je in Den Haag!
Voor contact kun je mailen naar [email protected]. Er is ook een telegram kanaal aangemaakt door leden die meelopen. Als je wilt, kun je daar ook lid van worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen