19 oktober lezing: Zorgen voor de Natuur van morgen

Foto: Lingewaard Natuurlijk

Zorgen voor de Natuur van morgen is de titel van een reeks van vijf lezingen die Lingewaard Natuurlijk in de komende maanden gaat organiseren. De eerste lezing is op 19 oktober door Prof. Dr. Joop Schaminée, botanicus uit Bemmel.

Lingewaard Natuurlijk wil zich inzetten voor een duurzamere samenleving. Dat gebeurt onder andere door de kansen en bedreigingen in een aantal lezingen met elkaar te delen. Recent is het nieuwe IPCC-rapport verschenen, wereldwijd zijn wetenschappers het met elkaar eens: “Mensen veroorzaken de klimaatveranderingen die elke regio in de wereld raakt.”

Aftrap van reeks is lezing op 19 oktober

Deze lezing wordt gegeven door Prof. Dr. Joop Schaminée, botanicus uit Bemmel. Daarvoor ben je van harte uitgenodigd. Zijn bijdragen aan het natuuronderzoek en natuurbehoud zijn groot, getuige alleen al de talloze boeken die op zijn naam staan. In 2009 werd hij onderscheiden met de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs voor zijn oeuvre op het gebied van natuurbeheer en natuurbescherming. In 2019 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Landelijke bekendheid geniet hij ook door het televisieprogramma Professors op Pad, waarvan momenteel een derde seizoen in voorbereiding is.
In de lezing schetst hij een beeld van de nieuwste inzichten met betrekking tot de bedreigingen waarmee we thans worden geconfronteerd. Maar ook aan bod komen de antwoorden en de kansen voor natuur. Zijn betoog zal ongetwijfeld heel wat stof tot nadenken opleveren.

Volgende lezingen

Daarna volgen lezingen op 18 november Ecologisch verbindingszones in Lingewaard. In december is Levend Landschap, in januari Heel Lingewaard rijker en in februari Deltaplan voor het Landschap.

Praktische informatie

De lezing van 19 oktober wordt gehouden in de Zandse kerk, Van Wijkstraat 33 in Huissen. Die begint om 19.30 uur. Toegang kost €7,50.
Wil je komen? Meld je je dan aan door hierop te klikken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen