ANWB verwacht drukke weekenden op Europese wegen

Foto:

De wegen naar Europese vakantiebestemmingen worden de komende weekenden drukker. Daarvoor waarschuwt de ANWB. Naast het begin van de schoolvakantie in de regio Noord begint de bouwvak in België en starten de schoolvakanties in het midden van Duitsland.

Volgens de ANWB wordt het vooral drukker op de Franse en Duitse wegen naar het zuiden. Knelpunten in Frankrijk zijn de A1 tussen Lille en Parijs, de A10 naar Bordeaux en de wegen door de Rhônevallei en naar de kust.

In Duitsland verwacht de toeristenbond onder meer drukte rond Hamburg, de ringweg rond München en bij het knooppunt Inntal-Kufstein. Ook wordt er drukte verwacht ten zuiden van Keulen vanwege de Formule 1-races.

Naast de schoolvakantie zorgen in Nederland wegwerkzaamheden en evenementen mogelijk voor vertraging. Rond Amsterdam moet zaterdag rekening worden gehouden met drukte door het dancefestival Sensation en nabij Zandvoort worden veel mensen verwacht bij de Formule 3-races.

Aan de A2 bij Nederweert wordt gewerkt. Daarom is de weg in beide richtingen gesloten van zaterdag 16.00 uur tot zondag 16.00 uur. Tussen knooppunt Kooimeer en Bergen is de N9 heel het weekend dicht.

Bron: Novum 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen