Zegening van de graven op de (oude) Begraafplaats Huissen-stad

Foto:

Op zondag 3 november zal er voor de vierde keer tijdens Allerheiligen de zegening van de graven plaatsvinden op de begraafplaats Huissen-stad. 

De zegening van de graven tijdens Allerheiligen vind al drie jaar plaats en inmiddels kunnen we wel zeggen dat het stadje Huissen weer een traditie rijker is. Een plechtige bijeenkomst waarbij de pastor de graven zegent en de overledenen herdacht worden. 

Na de kerkdienst, om 12 uur, vertrekt het aanwezige volk met pastor Peters en aalmoezenier Crolla naar de begraafplaats Huissen-stad vanaf de stadsparochie OLV ten hemel opneming. Eenmaal op de begraafplaats aangekomen zal er een gebed uitgesproken worden en de graven gezegend. Daarna is er voor iedereen de mogelijkheid de overledenen te herdenken of een moment van bezinning te zoeken. 

Met deze traditie wordt de begraafplaats Huissen-stad, samen met de monumenten, steeds meer een gedenkpark waar iedereen in de hectiek van de dag even een moment van bezinning kan zoeken. 

Het staat iedereen vrij om met Allerheiligen (3 november 2013) aan te sluiten bij de stadsparochie om 12 uur om samen de overledenen te herdenken op de begraafplaats Huissen-stad. 

Voorzitter stichting gedenkpark Huissen-stad

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties

Cookieinstellingen