Tot  € 750 terug voor aanschaf E-scooter

Foto:

REGIO – De gemeente Nijmegen wil haar inwoners steunen bij de aanschaf van een elektrische scooter. Zij krijgen 30 procent van de aanschafwaarde terug met een maximum van € 750,-. Ook inwoners uit omliggende gemeenten die in Nijmegen werken of een opleiding volgen kunnen subsidie aanvragen.

De subsidie geldt bij de aankoop van een nieuwe e-scooter. Nijmeegse inwoners vanaf 16 jaar kunnen hem aanvragen. De subsidie geldt ook voor inwoners uit de gemeente Lingewaard. Ze moeten dan wel aantonen dat ze in Nijmegen werken of school/opleiding volgen. Men vraagt de subsidie aan met een aanvraagformulier op www.nijmegen.nl in de ‘Digitale Balie’ onder ‘subsidies’. Daar vindt u ook de voorwaarden.

Schoon en stil

Door het gebruik van e-scooters verbetert de luchtkwaliteit in de regio en neemt de geluidsoverlast af. De gemeente stimuleert mensen om binnen de regio de auto of benzinebrommer te laten staan en in plaats daarvan een e-scooter te gebruiken als de afstanden te groot zijn voor een fiets. Bovendien heb je met een e-scooter geen parkeerproblemen, geen files en het rijdt goedkoop. Een volledig opgeladen accu kost € 0,20 tot € 0,40. Hiermee kan je 80 km rijden. 

De huidige subsidiepot is goed voor de aanschaf van zo’n 220 e-scooters in Nijmegen en de omliggende gemeenten. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen