Hoe beoordeelt u de bewegwijzering van de snelfietsroute Arnhem Nijmegen?

Foto:

De Stadsregio Arnhem Nijmegen start eind mei met een pilot voor bewegwijzering langs snelfietsroutes in de gemeenten Overbetuwe, Beuningen, Duiven en Nijmegen-Noord. Deze nieuwe, paarsgekleurde fietswegwijzers komen in diverse uitvoeringsvormen op een aantal locaties te staan. In een evaluatie wordt onderzocht hoe fietsers de nieuwe bewegwijzering waarderen.  

Pilot start eind mei

De nieuwe fietsbewegwijzering wordt speciaal ontworpen voor snelfietsroutes: rechtstreekse en doorlopende routes van hoge kwaliteit waar fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen. Voor de pilot worden eind mei de eerste borden geplaatst langs het RijnWaalpad tussen Arnhem en Nijmegen, De Liemers tussen Arnhem en Zevenaar en het zuidelijke deel van de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen.

Evaluatie met online enquêtes 

Met online enquêtes op de websites van de snelfietsroutes wordt gebruikers gevraagd naar hun mening over de borden. Belangrijk is dat zij bijdragen aan de herkenbaarheid en profilering van de snelfietsroutes en dat fietsers gemakkelijk hun weg kunnen vinden. 

Kenmerkende paarse wegwijzers

Om de herkenbaarheid van de snelfietsroutes te bevorderen, hebben de fietswegwijzers een aantal bijzondere kenmerken. Naast de paarse kleur zijn de borden voorzien van een snelfietsroutelogo en de naam van de betreffende route. “Zo weet een fietser wanneer hij zich op een snelfietsroute begeeft en dat hij dus comfortabel en non-stop door kan fietsen”, aldus projectleider Sjors van Duren.

Enquête invullen vanaf eind mei

Meer informatie over de snelfietsroute  tussen Arnhem en Nijmegen is te vinden op www.rijnwaalpad.nl. Maakt u gebruik van deze route? Deel dan vanaf eind mei uw mening hierover via de enquête op de bovengenoemde website. Vanaf half juni wordt er tevens geflyerd langs de route. 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen