Struintocht door de Bemmelse polder op 21 september

Foto:

Wie zin heeft in een niet alledaagse wandeltocht kan met gidsen van Lingewaard natuurlijk mee met een struintocht door het leefgebied  van de bevers. Een stevige tocht waarbij hogelaarzen en een regenbroek een tocht mogelijk maken over de bodem van een middeleeuwse Waal die volledig is dichtgegroeid met natuurlijke verrassingen.

Al na 100 meter van af de dijk ontstaat een niet Nederlands panorama. Als de grote zilverreiger zich vanavond van hun grote trek nog eens vol eten aan jonge kikkers en padden levert dat een  unieke natuurervaring op van tientallen witte vogels  in de bomenen en wadend door ondiep water. Fototoestel dus niet vergeten.

Veel vogels zijn bezig met de trek naar overwinteringsgebieden. Natuurgidsen vertellen onderweg over wat de natuur nu te bieden heeft. Bevers  slapen meestal overdag maar hun sporen zijn zeker aanwezig. Nu het najaar nadert gaan ze druk in de weer om bomen te vellen en wintervoorraden van takken en twijgen  aan te leggen in de buurt van hun burcht. Ze kunnen er elk moment mee starten.

Wie het allemaal mee wil maken kan zich op zondag 21 september tussen 13.30 en 14.00 uur verzamelen in de veldschuur van Lingewaard Natuurlijk gelegen aan de Sportlaan 1M te bemmel.

De Tocht duurt  ongeveer 2 uur  en er wordt een bijdrage gevraagd van € 6,00 p.p. , dit is inclusief koffie, thee of een frisdrankje.

De tocht is niet geschikt voor mindervaliden. Voor inlichtingen bel Ben Cornelissen via 06 44870449

Lingewaard Natuurlijk

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen