Column: Prinsjes….Dag?

Foto:

Over een paar weken is het weer zover. Bij sommigen begint het al te kriebelen en anderen krijgen er juist de kriebels van. De ‘elfde van de elfde’, de officiële openingsdatum van het carnavalsseizoen. In Doornenburg krijgen ze niet alleen de kriebels, ze beginnen op zijn zachtst gezegd ook een beetje benauwd te worden naarmate deze datum dichterbij komt. Er is namelijk een groot probleem.

Een probleem dat opgelost moet worden voordat het carnavalsseizoen losbarst, een probleem dat ervoor zorgt dat er misschien wel helemaal geen carnaval gevierd kan worden …………We hebben namelijk nog steeds geen nieuwe PRINS! Nadat onze vorige ‘prins Hans uut Borden’ er noodgedwongen nog een jaartje bij aanknoopte is het nu echt tijd voor een opvolger, maar vooralsnog voelt niemand zich geroepen om deze adellijke titel voor minimaal een jaar te gaan dragen.

Aflopende zaken op adellijk gebied lijken in Doornenburg een niet opzichzelfstaand probleem te zijn.

Eerder deze maand vernamen we al dat ons kasteel in financiële problemen verkeert. Is het niet de prins waar we ons zorgen over moeten maken dan wel om het sprookjeskasteel dat al sinds jaar en dag oogappel en trekpleister van ons dorp is en waar ons dorp zelfs haar naam aan dankt….De prachtige burcht is niet meer weg te denken uit ons verleden en we willen hem zeker ook niet wegdenken uit onze toekomst.

Afgelopen herfstvakantie viel er op het kasteel, tijdens het sprookjesfestival, het verhaal te beleven over ‘De Prins die een ezel was’. Misschien was dit wel een stille hint over waar we onze prins carnaval zouden moeten zoeken.

Ergens tussen de ezels onder ons zou hij zich wel eens kunnen bevinden. En laten we wel wezen, ezels hebben we de laatste tijd genoeg voorbij zien komen in Lingewaard. Politici die zich meermaals aan dezelfde steen stootten met het gegoochel rondom o.a. subsidies, rare kruispunten en zebrapaden. Wethouders en raadsleden die niet over genoeg kennis van bepaalde zaken beschikten of zich lieten leiden door angsten of eigenbelang en daardoor, in de ogen van velen, domme beslissingen namen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de varkensstal in Gendt en nu weer de JOP in Bemmel die definitief niet doorgaat terwijl er op de beoogde plek wel een oplaadpunt komt voor elektrische auto’s. Geen ontspanning dus maar hoogspanning. Na een ware soap wordt het Kinkelplan nu onder de loep genomen om daarna waarschijnlijk alsnog afgeschoten te worden wegens: ’te duur’.

En zo is het een aantal Lingewaardse hoogwaardigheidsbekleders dat volgens de burger een setje ezelsoren verdient aanzienlijk te noemen. Echter zullen wij hier onze prins niet vinden. Deze mensen zijn veel te druk met “belangrijkere” zaken dan hossen en dollen al schieten we er vaak geen STEEK mee op en bovendien hebben zij liever veren in hun kont dan dat ze die op hun hoofd dragen. Sterker nog sommigen zouden het misschien beter doen als hofnar dan als prins, maar dat terzijde.

Hoe komen we dan wel aan onze prins? Op zoek gaan naar een kikker is ook geen optie want een vrijwilligster om deze te kussen is er vrees ik niet te vinden.

Nee. In Doornenburg zullen we het gewoon moeten hebben van die éne persoon die opstaat en de redder gaat worden van ons carnavalsfeest. Degene die bereid is zichzelf weg te cijferen voor een volksfeest dat ook in ons kasteeldorpje niet mag verdwijnen. We hebben al zoveel in moeten leveren, winkels, een school, een zebrapad, een overzichtelijk kruispunt, binnenkort de kerk, misschien wel ons kasteel en afgelopen weekend ook nog onze marjorettes. Dus…..opgeven is hier geen optie.

Wij willen geen kikker, geen ezel maar gewoon een prins. Iemand die ervoor zorgt dat ook wij weer lekker los kunnen gaan in deze tijd van onzekerheid en zorgen. De kans om een heel jaar de scepter te zwaaien over Doornenburg laat je toch niet liggen en bovendien staat het ook nog eens heel goed op je C.V. 😉 Dus bij deze mannen, laat je horen!

Oja….. Wit paard geen vereiste.

————————————————————————————————————————

Wilt u reageren? Dit kan via [email protected] of het reactieveld onderaan deze column.

———————————————————————————————————————–

Joyce Derksen is inwoner van Doornenburg die haar columns met een knipoog schrijft, „want een dag niet gelachen!”. Zij schrijft op persoonlijke titel over de actualiteit in Lingewaard, haar mening is niet perse die van Lingewaard Nieuws.

———————————————————————————————————————-

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen