Arnhem Cup 2017 bij RKHVV

Foto: RKHVV

September vorig jaar begonnen de voorbereidingen van de Arnhem Cup 2017. Bij RKHVV is de organisatie in handen van Piet Roelofs, een veteraan op het gebied van vrijwilligerswerk. Ondanks de warmte, de overvolle velden en de drukke kantine, die nu ook de wedstrijdleiding herbergt, blijft Piet de rust zelve.

De Arnhem Cup is een toernooi dat georganiseerd wordt door Euro-Sportring. Deze organisatie is na de tweede wereldoorlog begonnen om de verbroedering in een verscheurd Europa weer op gang te brengen. De initiatiefnemer, een Nederlander, begon met een tafeltennis toernooi tussen Nederland en Duitsland. Tegenwoordig organiseert Euro-Sportring jaarlijks voetbal en handbaltoernooien met 8.000 teams in 12 landen.

De opening van Arnhem Cup 2017 was afgelopen vrijdagmiddag waarbij ieder land het eigen volkslied ten gehore bracht. De Fransen sloten hun La Marseillaise af met de beroemde franse slag met een stokbrood en de Nederlandse jongeren kenden alle regels van het Wilhelmus.

De meisjes en jongens kwamen allemaal op eigen gelegenheid naar Arnhem en Huissen en vonden hun onderdak bij mensen thuis, op scholen of in heuse hotels. De meeste komen met de wagen, maar Piet wist ook te vertellen dat een vorige keer een Noors team ingevlogen werd.

Hoewel veel van de organisatie rondom het vinden van de teams en het huisvesten door de teams zelf en Euro-Sportring wordt gedaan, valt er binnen de club ook veel te regelen voor zo’n weekeinde. Wanneer je in aanmerking neemt het grote aantal mensen op het voetbalcomplex dit weekeinde en de vlekkeloze organisatie getuigt het van een behoorlijke mate van professionaliteit bij de vele vrijwilligers. Waaronder ook een aantal statushouders die, ondanks het vasten vanwege de Ramadan, met enthousiasme de velden en kleedkamers weer geschikt hebben gemaakt voor de wedstrijden op zondag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen